Nieuwsarchief

Voor adviseurs

 
3 tips voor adviseurs

3 tips voor adviseurs

29-04-2022
Met de komst van onze nieuwe website hebben wij alle informatie over de producten van Woonfonds overzichtelijk bij elkaar gezet. Heeft u de weg al gevonden? We hebben 3 handige tips voor u.
 
Woonfonds denkt met ondernemers mee

Woonfonds denkt met ondernemers mee

29-04-2022
Woonfonds is specialist op het gebied van hypotheken voor zelfstandigen. Ook voor ondernemers die kortgeleden gestart zijn, biedt Woonfonds mogelijkheden voor een hypotheek.
 
Woonfonds webshop

Woonfonds Webshop

29-04-2022
Wilt u voor uw klant iets extra’s doen? Dan kunt u artikelen bestellen via onze webshop. Het bestelproces daarvoor is aangepast.
 
Woonfonds Doet!

Woonfonds Doet!

29-04-2022
Ook als het tegenzit, helpt Woonfonds haar klanten. Heeft u een klant die buiten zijn schuld in de (financiële) problemen is gekomen? En kan hij of zij wel wat hulp gebruiken met klussen in en rond het huis? Meld uw klant dan aan voor Woonfonds Doet.
 
Zaakbehandelaar

Zaakbehandelaar

29-04-2022
Vanaf april 2022 werkt Woonfonds voor hypotheekaanvragen met een vaste zaakbehandelaar. Heeft u vragen over een lopende aanvraag, dan weet u voortaan bij wie u terecht kunt.

 
Opkoopbescherming

Opkoopbescherming, waar let u op?

31-03-2022
Sinds de invoering van de wet Opkoopbescherming per 1 januari 2022, hanteren steeds meer gemeenten striktere regels rondom zelfbewoningsplicht. Toch blijft woningverhuur in veel gevallen nog mogelijk, ook in de grote steden. We zetten de bijzonderheden op een rijtje.
 
Leninginzicht

Mijn Leninginzicht voor adviseurs

31-03-2022
Heeft u een hypotheekaanvraag verstuurd via HDN? Dan wilt u graag op de hoogte blijven van de voortgang. Dat kan heel eenvoudig via Mijn Leninginzicht voor adviseurs. Een directe link staat op de speciale pagina voor adviseurs.
 
Huizenprijzen

Profiteren van hoge huizenprijzen

31-03-2022
De gemiddelde koopprijs van een huis was in 2021 zo’n € 52.000 hoger dan het jaar daarvoor. Door het woningtekort blijven de prijzen stijgen. Huiseigenaren kunnen daar mogelijk van profiteren.

 
Krediethypotheek

Krediethypotheek

31-03-2022
De doelgroep en de bestedingsdoelen van de Krediethypotheek zijn begin 2022 verduidelijkt. Op Woonfonds.nl vindt u de bijgewerkte informatie, zoals een klantvideo en de nieuwe doelgroepomschrijving.
 
Betalingsverkeer

Betalingsverkeer op feestdagen

31-03-2022
Op Goede Vrijdag (15 april) is er geen betalingsverkeer mogelijk. Dit geldt ook voor andere feestdagen. Betalingen die al ingepland zijn op een feestdag worden een dag eerder verwerkt.
 
FFP logo

FFP congres 20 april

31-03-2022
Op 20 april vindt in Nieuwegein het jubileumcongres FFP plaats. Er zijn 21 expertmeetings en de dagvoorzitter is Helga van Leur. Deelname aan dit congres levert 3 PE-punten K&A op. Het volledige programma vindt u hier.

Inschrijven

 
Woningverhuur

In deze markt een verhuurwoning adviseren?

24-02-2022
De animo voor het kopen en verhuren van een woning nam de afgelopen jaren sterk toe. Is het nu wel de juiste tijd om uw relaties een verhuurwoning te adviseren? Zeker nu de huizenprijs hoog is en het aanbod beperkt. Wij geven 3 redenen om juist nu te investeren in een verhuurwoning.
Woningverhuur sociaal karakter

Woningverhuur heeft vaker een sociaal karakter

24-02-2022
Het kopen van een woning voor de verhuur heeft steeds vaker een sociaal karakter. Denk aan ouders die een huis kopen en dit aan hun kinderen verhuren. Deze sociale drijfveer is een voortvloeisel van de huidige woningmarkt, zo stelt Ruud de Man van Woonfonds. Voor advieskantoren ziet hij kansen op dit vlak.
Risicoklasse

Automatische aanpassing risicoklasse

24-02-2022
Binnenkort verlaagt Woonfonds automatisch de risicoklasse op hypotheekcontracten waar dat mogelijk is. Klanten ontvangen hierover een brief.
Website

Nieuwe website Woonfonds

24-02-2022
Met ingang van 9 februari heeft Woonfonds.nl een nieuw jasje gekregen. Vanaf nu is er 1 website voor Woonfonds, voor klanten én adviseurs: woonfonds.nl. Alle relevante content voor de adviseurs vindt u terug onder het onderdeel ‘voor-adviseurs’. Het resultaat is een transparante en goed bereikbare site.