Uw bouwdepot

Eenvoudig online rekeningen betalen

Heeft u een bouwdepot voor uw nieuwe woning of voor een verbouwing? In Mijn Leninginzicht dient u de kassabonnen en facturen online in. Makkelijk en snel.

Betalingen regelen

Een bouwdepot bij uw hypotheek

Een bouwdepot is een deel van uw hypotheek dat u gebruikt voor (ver)bouwen. Denk aan een verbouwing of verduurzaming van uw bestaande woning of de bouw van een nieuw huis. Wij houden dit deel van uw lening bij ons op een bankrekening.

Samen met uw hypotheekadviseur bepaalt u hoeveel geld u hiervoor nodig heeft. Van het geld uit uw bouwdepot betaalt u bijvoorbeeld bouwmaterialen, de architect en de aannemer. Maar let op: u mag alleen dingen uit het bouwdepot betalen die voor de bouw of verbouwing nodig zijn.

Zo werkt het

Rekeningen uit uw bouwdepot betalen

Online regelen

In Mijn Leninginzicht ziet u welke betalingen zijn verwerkt en zet u het bouwdepot stop. Ook regelt u hier uw betalingen.

Als (verbouw)plannen veranderen

Plannen kunnen natuurlijk veranderen. In Mijn Leninginzicht kunt u uw bouwdepot aanpassen.

Checklist bouwdepot

Lees waar u op moet letten als u een rekening uit het bouwdepot wilt laten betalen. Er horen spelregels bij.

Goed om te weten

Betaling binnen 6 werkdagen

Regelde u een betaling in Mijn Leninginzicht? En ontvingen wij alle gevraagde documenten? Dan maken we het geld binnen 6 werkdagen over. We sturen u een bericht als iets niet duidelijk is of als u iets declareert wat niet mag.

U bekijkt uw declaraties eenvoudig in Mijn Leninginzicht. U vindt daar ook de betalingen die verwerkt zijn en welke nog in behandeling zijn. We sturen u 1 keer per maand een overzicht van de betaalde rekeningen en het saldo van uw bouwdepot.

Als uw (ver)bouwplannen veranderen

Wijzigen uw verbouwplannen? Valt de nieuwe keuken bijvoorbeeld goedkoper uit? Of wilt u toch een dakkapel plaatsen? Dan kunt u in Mijn Leninginzicht uw Verbouwplan aanpassen. We kijken dan of de veranderingen invloed hebben op de waarde van uw woning. En of er een nieuwe taxatie nodig is. Na onze goedkeuring kunt u verder met uw verbouwing. En met het indienen van rekeningen.

Rente op een bouwdepot

Een bouwdepot is onderdeel van uw hypotheek. Over het geld dat nog in het bouwdepot zit, krijgt u rente. Dit heet depotrente. Deze rente is even hoog als de rente die u betaalt voor uw hypotheek.

De looptijd van een bouwdepot

Het geld blijft 24 maanden in een bouwdepot staan. Uw bouwdepot stopt automatisch als het leeg is. Of als de looptijd voorbij is. Wilt u uw bouwdepot zelf stopzetten? Omdat u klaar bent met de verbouwing of de bouw van uw huis? Vraag ons dan in Mijn Leninginzicht om uw bouwdepot te stoppen. Is er nog geld over in uw bouwdepot? Dan lossen wij dit af op uw hypotheek. U mag niet geld niet gebruiken voor andere uitgaven. 

Verlengen van een bouwdepot

Het geld blijft 24 maanden in een bouwdepot staan. Heeft u langer de tijd nodig? Omdat u bijvoorbeeld nog niet klaar bent met de verbouwing en nog kosten verwacht? Vraag ons dan in Mijn Leninginzicht om uw bouwdepot te verlengen. Wij kunnen uw bouwdepot verlengen met maximaal 6 maanden. Tijdens deze verlenging krijgt u geen rente over het geld in uw bouwdepot. 
 

Uw adviseur vraagt het bouwdepot aan

Met een bouwdepot verhoogt u uw hypotheek. Dit moet natuurlijk betaalbaar zijn. Uw adviseur kijkt samen met u hoeveel geld u nodig heeft en vraagt het bouwdepot bij ons aan. Wilt u eerst meer weten over een bouwdepot? Neem gerust contact op met onze Klantenservice. Vind uw adviseur

Klantenservice