Hypotheekvorm wijzigen

Zo regel je dat bij Woonfonds

U kunt de manier waarop u uw hypotheek aan ons terugbetaalt veranderen. Bijvoorbeeld omdat u nu niet elke maand aflost en dat wel wilt doen. Of omdat u er zeker  van wilt zijn dat u de hypotheek op de einddatum kan terugbetalen.

Uw hypotheek wijzigen

Heeft u een aflossingsvrije hypotheek? Dan kunt u deze wijzigen naar een vorm waarbij u elke maand wel aflost: een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek.

Regel het zelf, vraag om advies als u twijfelt

Wilt u uw aflossingsvrije hypotheek wijzigen naar een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek? U regelt het makkelijk zelf en zonder kosten in Mijn Leninginzicht.

U beslist dan zelf of de wijziging bij u past. Daarover geven wij u geen advies. U ziet in Mijn Leninginzicht wel wat uw nieuwe maandbedrag wordt. Let erop dat uw maandlasten hoger zijn omdat u ook aflost.

Uw hypotheek veranderen is een belangrijke beslissing. Een wijziging kan grote gevolgen hebben voor uw financiële situatie. Bedenk daarom goed u of u het echt wilt. Twijfelt u en wilt u weten wat een andere hypotheekvorm voor u betekent? Maak een afspraak met uw adviseur.

 

Aflossingsvrij wordt aflossingsblij

Heeft u een aflossingsvrije hypotheek? Zorg dat u aflossingsblij wordt. Daar helpen we u graag bij.

Lees meer over

Extra aflossen kan ook

Een extra aflossing brengt uw maandbedrag omlaag. En u verkleint de kans op een restschuld. Dat is zo geregeld.

Kan uw hypotheekrente omlaag?

Eerder profiteren van een lage rente? Dat kan met rentemiddeling of rente-afkoop.

Meer lenen

Wilt u uw huis verbouwen? Of heeft u ergens anders extra geld voor nodig? U kunt misschien uw hypotheek verhogen.

Goed om te weten

Houd rekening met hogere maandlasten

Wijzigt u uw aflossingsvrije hypotheek naar een hypotheekvorm waarbij u wel aflost? Dan wordt uw maandbedrag hoger. U betaalt dan naast rente ook aflossing. Hierdoor houdt u minder geld over om uit te geven of te sparen.

Regelt u de aanpassing zelf in Mijn Leninginzicht? Dan ziet u wat uw nieuwe maandbedrag wordt. Kijk goed of u dat kunt betalen.

Het is goed om te weten of een andere hypotheekvorm bij u past en wat de gevolgen voor u zijn. Uw adviseur helpt u hier graag bij

Wanneer kunt u uw hypotheek beter niet wijzigen?

Wilt u lagere maandlasten? 
Dan is de aflossingsvrije hypotheek wijzigen naar een hypotheekvorm waarbij u aflost meestal niet de oplossing. De kans is groter dat u bespaart met extra aflossen, de rente wijzigen of de risico-opslag verlagen.

Is de einddatum van uw aflossingsvrije hypotheek in zicht? 
En wilt u naar een aflosvorm waarbij u aflost? Houd dan rekening met flink hogere maandlasten. U lost de hypotheek dan namelijk af in de maanden die nog overblijven.

Nadert u uw pensioen?
 
De kans is groot dat uw inkomen en dus uw financiële situatie verandert. Dan is het verstandig om een adviseur te vragen of de hypotheek aanpassen een goed idee is. of de risico-opslag verlagen.

Is de einddatum van uw aflossingsvrije hypotheek in zicht? 
En wilt u naar een aflosvorm waarbij u aflost? Houd dan rekening met flink hogere maandlasten. U lost de hypotheek dan namelijk af in de maanden die nog overblijven.

Nadert u uw pensioen?
 
De kans is groot dat uw inkomen en dus uw financiële situatie verandert. Dan is het verstandig om een adviseur te vragen of de hypotheek aanpassen een goed idee is.

Kan ik mijn hypotheekvorm wijzigen van annuïtair naar aflossingsvrij?

Uw adviseur kan u hierover advies geven. U kunt dit niet regelen via Mijn Leninginzicht.
 

Woonfonds informeert, uw adviseur adviseert

U regelt veel makkelijk zelf in Mijn Leninginzicht. Wilt u uw hypotheekvorm wijzigen? Woonfonds informeert u graag maar geeft geen advies. Het is goed om te weten of een andere hypotheekvorm bij u past en wat de gevolgen voor u zijn. Uw adviseur helpt u hierbij.

Maak een afspraak voor advies

Bel ons op 013 461 20 10