Rentestress? Zo helpt u uw klant

Een paar tips

De hypotheekrente is behoorlijk gestegen. Sommige klanten maken zich zorgen. Wij hebben een paar tips om uw klanten te helpen met hun rentestress.

Rente
 

De stijgende marktrente kan bij klanten een gevoel van ongemak en onzekerheid oproepen. En wat te denken van de toenemende kosten van levensonderhoud, oplopende benzineprijzen en studerende kinderen. Geen wonder dat klanten zich ook zorgen maken over hun hypotheekrente. In bepaalde gevallen kan het fijn zijn om voor langere tijd zekerheid te hebben over de maandlasten van de hypotheek. Merkt u dat een klant zich zorgen maakt? Dan zijn er een paar dingen die u kunt bespreken.

Wat zijn de mogelijkheden?

  1. De variabele rente vastzetten
    Koos een klant bij het afsluiten van de hypotheek voor een variabele rente? Dan loopt hij het risico dat de rente blijft stijgen. Een klant die nu wel zekerheid wil, kan de variabele rente zelf kosteloos vastzetten via Mijn Leninginzicht.

  2. Tussentijds een nieuwe (langere) rente kiezen
    Op het moment dat de rentevast-periode afloopt, is de marktrente mogelijk hoger dan nu. Wil uw klant dat risico niet lopen? Dan kan het interessant zijn om de rente eerder dan afgesproken opnieuw vast te zetten. Mogelijk betaalt hij daarvoor een vergoeding, maar die kan meevallen.
    Daarnaast is het mogelijk om de rente te middelen om de rentestijging enigszins te verlichten. Vanaf 1 juli kan een klant 1 keer per rentevastperiode de rente middelen. Meer hierover leest u elders in deze nieuwsbrief. Ook een nieuwe rentevast-periode regelt een klant via
    Mijn Leninginzicht.

Help uw klanten met rentestress

In onze nieuwsbrief voor klanten, besteden we aandacht aan het gevoel dat de rentestijging bij hen kan oproepen. Wellicht zijn er klanten die zich naar aanleiding hiervan bij u melden. Dat biedt u de mogelijkheid om in gesprek te gaan en de klant te helpen met de juiste keuze in zijn situatie. Mooi als u die rentestress wat kunt verlichten.
 
Lees alle artikelen