Mogelijkheden voor kort-zelfstandigen

Gunstige voorwaarden voor startende ondernemers

Woonfonds is specialist op het gebied van hypotheken voor zelfstandigen. Ook voor ondernemers die recent gestart zijn, biedt Woonfonds goede mogelijkheden voor een hypotheek.

 

 

Financiering voor startende ondernemers zonder opslag
Startende ondernemers kunnen na 1 volledig boekjaar al tot 100% van het toetsinkomen gebruiken om een hypotheek af te sluiten. Daarbij hanteren we een opslag van 0,5%. Woonfonds beschouwt een ondernemer die minimaal 12 maanden als zelfstandige werkt als startende ondernemer. Alle voorwaarden en mogelijkheden staan op onze productkaart.    

Woonfonds beoordeelt zelf de jaarcijfers van de zelfstandige
Omdat we voor de inkomensbeoordeling niet met externe partijen samenwerken, zijn hier geen extra kosten aan verbonden. Dat is in het voordeel van de klant. Een extra voordeel van Woonfonds is dat de acceptanten meedenken en verder kijken dan alleen de jaarcijfers. 

Eerdere inkomsten tellen mee
Startende ondernemers kunnen bij Woonfonds het inkomen uit voorgaand dienstverband meenemen bij het berekenen van de leencapaciteit. Uniek is dat ook eerdere inkomsten uit onderneming meetellen. Dus iemand die wisselde tussen zelfstandig werken en loondienst, kan de eerdere inkomsten uit beide bronnen laten meetellen. Een voorwaarde is dat de ondernemer in dezelfde branche werkzaam is geweest.

Ook voor ondernemers is verduurzaming belangrijk
Een ondernemer kan, net als andere klanten, tot 106% financieren, waarbij die 6% gebruikt wordt voor verduurzaming van de woning. In deze tijd waarin de energieprijzen blijven stijgen, is dat zeker iets om in gesprekken mee te nemen.

Lees alle artikelen
ZZP kort-zelfstandig