Overwaarde gebruiken

Wat kunt u ermee?

 
Als uw huis meer waard is dan uw hypotheek heeft u overwaarde op uw woning. U kunt die overwaarde op verschillende manieren vrijmaken en gebruiken. We leggen graag uit wat u kunt doen met overwaarde.

Vind uw adviseur

Bel ons op 013 461 20 10

 

Wat doet u met de overwaarde op uw huis?

Hier kiezen veel huisbezitters voor

Een verbouwing financieren

Droomt u van die aanbouw of nieuwe keuken? Of wilt u uw huis duurzamer maken? Bij voldoende overwaarde kunt u misschien wel uw hypotheek verhogen.

Meer bestedingsruimte

Wilt u de overwaarde uit uw huis halen en dit geld vrij besteden, zonder uw huis te verkopen? Lees meer over overwaarde verzilveren met de Krediethypotheek.

Rente verlagen

Uw hypotheekrente kan door overwaarde op uw woning soms omlaag. U past dan de risicoklasse van uw hypotheek aan.
 

Een ander huis kopen

U kunt natuurlijk ook uw huis verkopen en de overwaarde in uw nieuwe woning stoppen. Let dan wel op de bijleenregeling. Alleen dan mag u onder voorwaarden de rente over uw hypotheek helemaal aftrekken van de inkomstenbelasting. Lees meer over de bijleenregeling.
 

Bereken uw overwaarde

Is uw woning bijvoorbeeld € 300.000 waard en is uw hypotheek € 250.000? Dan heeft u € 50.000 overwaarde.

Welk bedrag heeft u nog aan hypotheek? En wat is de geschattte (markt)waarde van uw huis? Trek de hypotheek af van de waarde van uw huis. Is de uitkomst van deze som positief? Dan is dit bedrag de overwaarde. Is de uitkomst negatief? Dan heeft u een restschuld.

Hoeveel is uw woning waard?
Een taxatierapport geeft hier het beste antwoord op. De WOZ-beschikking van uw gemeente geeft ook een schatting van de marktwaarde van uw huis. U mag de WOZ-waarde alleen niet altijd gebruiken om een hypotheek af te sluiten of uw hypotheekbedrag te verhogen. Lees meer over de waarde van een woning bepalen.
 

Lees ook

Man kijkt naar telefoon

Overwaarde verzilveren, wat is er mogelijk?

Er zit flinke overwaarde in uw woning, maar dat zit muurvast. Alleen verhuizen lijkt een optie om het geld vrij te maken. Dat dacht Remco ook. Totdat hij ontdekte hoe hij de overwaarde óók kon verzilveren.

Dit deed Remco

Vrouw eet spaghetti

6 redenen om overwaarde te gebruiken

Wilt u iets doen met de overwaarde op uw huis? Lagere maandlasten bijvoorbeeld, of extra bestedingsruimte? We hebben 6 redenen voor u om dit te overwegen.

6 redenen

Huizen aan vijver

Toekomstbestendig wonen

Tijden veranderen. Woonwensen dus ook. Hoe wilt u straks wonen als u ouder wordt en misschien meer zorg nodig heeft? Hoe financiert u dit?


Klaar voor de toekomst

 

Overwaarde: wat kunt u ermee?

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn met de overwaarde op uw huis? Uw adviseur zoekt het graag voor u en met u uit. Maak een afspraak voor persoonlijk advies met een adviseur bij u in de buurt.
Vind uw adviseur

Bel ons op 013 461 20 10