Overwaarde gebruiken

Wat kunt u ermee?

 

Wat doet u met de overwaarde op uw huis?

Hier kiezen veel huisbezitters voor

Een verbouwing financieren

Droomt u van die aanbouw of nieuwe keuken? Of wilt u uw huis duurzamer maken? Bij voldoende overwaarde kunt u misschien wel uw hypotheek verhogen.

Rente verlagen

Uw hypotheekrente kan door overwaarde op uw woning soms omlaag. U past dan de risicoklasse van uw hypotheek aan.
 

Een ander huis kopen

U kunt natuurlijk ook uw huis verkopen en de overwaarde in uw nieuwe woning stoppen. Let dan wel op de bijleenregeling. Alleen dan mag u onder voorwaarden de rente over uw hypotheek helemaal aftrekken van de inkomstenbelasting. Lees meer over de bijleenregeling.
 

Bereken uw overwaarde

Is uw woning bijvoorbeeld € 300.000 waard en is uw hypotheek € 250.000? Dan heeft u € 50.000 overwaarde.

Welk bedrag heeft u nog aan hypotheek? En wat is de geschattte (markt)waarde van uw huis? Trek de hypotheek af van de waarde van uw huis. Is de uitkomst van deze som positief? Dan is dit bedrag de overwaarde. Is de uitkomst negatief? Dan heeft u een restschuld.

Hoeveel is uw woning waard?
Een taxatierapport geeft hier het beste antwoord op. De WOZ-beschikking van uw gemeente geeft ook een schatting van de marktwaarde van uw huis. U mag de WOZ-waarde alleen niet gebruiken om een hypotheek af te sluiten of uw hypotheekbedrag te verhogen. Lees hier meer over de waarde van een woning bepalen.
 

Overwaarde: wat kunt u ermee?

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn met de overwaarde op uw huis? Uw adviseur zoekt het graag voor u en met u uit. Maak een afspraak voor persoonlijk advies met een adviseur bij u in de buurt.
Vind uw adviseur

Bel ons op 013 461 20 10