Uw situatie

Selecteer uw specifieke situatie

 
daktuin

Duurzaam wonen

Een duurzaam huis is altijd een goed idee. Voor het klimaat, meer wooncomfort, een lagere energierekening en voor de waarde van uw huis. Het is natuurlijk fijn als u energiebesparende maatregelen met eigen geld kunt betalen. Maar duurzaam wonen financieren kan ook anders.

Lees meer

Huis verbouwen

Huis verbouwen

Eindelijk een dakkapel op zolder, een nieuwe badkamer of het huis uitbouwen voor die droomkeuken. Waarom ook niet? Oost west, thuis best. Steeds meer huiseigenaren kiezen voor een verbouwing. En de financiering hoeft helemaal geen grote klus te zijn.

Lees meer

Vrouw met hond ipad

Lagere maandlasten

Het is altijd een goed idee om uw maandlasten eens onder de loep te nemen. En te kijken of u geld kunt besparen. Bijvoorbeeld door uw hypotheek aan te passen. Met de flexibele hypotheekvoorwaarden van Woonfonds regelt u dit vaak eenvoudiger dan u denkt.

Lees meer

Oma op de bank

Familie laten inwonen

Met jong en oud onder 1 dak wonen is eigenlijk heel normaal. We deden dit in Nederland tot 1950 al. En in Europa is het nog steeds heel gewoon. Veel hypotheken staan inwoning of verhuur aan familieleden niet toe. Woonfonds heeft oplossingen om elkaar te helpen aan een prettige woonplek.

Lees meer

Verhuren aan kind

Verhuren aan kind

Studentenkamers liggen niet voor het oprapen of zijn onbetaalbaar. En voor een starterswoning is al snel eigen geld nodig. Als ouder kunt u misschien helpen door een huis te kopen voor uw studerende kind. Uw kind betaalt huur. Daarvan kunt u weer (een deel van) de hypotheek betalen.

Lees meer

Verhuren aan ouders

Verhuren aan ouders

Onze samenleving vergrijst in rap tempo. De overheid stimuleert ouderen dan ook om langer zelfstandig te blijven wonen. Vaak zit geld van ouderen om dit te realiseren, in stenen. Het kopen van de woning van uw ouders en vervolgens aan hen verhuren kan de oplossing zijn.

Lees meer

Overwaarde gebruiken

Overwaarde gebruiken

Als uw huis meer waard is dan uw hypotheek heeft u overwaarde op uw woning. U kunt die overwaarde op verschillende manieren vrijmaken en gebruiken. We leggen graag uit wat u kunt doen met overwaarde.


Lees meer