Een woning taxeren

Hoeveel is een huis eigenlijk waard?

Gaat u een woning kopen of verkopen? Of wilt u uw hypotheek verhogen om te verbouwen of te verduurzamen? Dan wilt u de (markt)waarde van de woning weten. Een taxatierapport geeft antwoord.

Welke taxatie heeft u nodig?

U kunt op verschillende manieren de waarde van uw woning laten zien. Deze waarde is belangrijk als u een hypotheek aanvraagt. Maar ook als u de hypotheek wilt laten aanpassen. Meestal heeft u dan een gevalideerd taxatierapport nodig. Vaak mag u bij Woonfonds ook de Woonfonds Calcasa Desktop Taxatie ® gebruiken.
 

Een taxateur maakt een taxatierapport

U schakelt een deskundige taxateur in om de waarde van uw woning te bepalen. De taxateur kijkt naar het soort huis, de buurt waarin het staat en of de woning goed onderhouden is. De taxateur zet die gegevens in een taxatierapport. De kosten voor een taxatie en taxatierapport verschillen per taxateur.

U mag dit uitgebreide taxatierapport bij Woonfonds altijd gebruiken als u de waarde van uw woning wilt bewijzen. Bijvoorbeeld bij een nieuwe hypotheekaanvraag, een hypotheekverhoging of het wijzigen van de risicoklasse. Het taxatierapport moet wel gevalideerd zijn. Dat betekent dat de taxateur aangesloten moet zijn bij het NWWI: het Nederlands Woning Waarde Instituut. 

Een taxatierapport mag maximaal 6 maanden oud zijn. 

Een speciaal taxatierapport voor een verhuurwoning
 

Woonfonds werkt samen met taxateurs die gespecialiseerd zijn in woningverhuur. Want een verhuurwoning taxeren werkt anders dan de taxatie voor een woning waar u zelf in woont. Een taxatierapport voor een verhuurwoning is uitgebreider. Dit rapport geeft compleet inzicht in de risico’s van de verhuurwoning en de huur die u mag vragen.


Online woningtaxatie via Woonfonds Calcasa Desktop Taxatie®

Bij de aankoop van een woning, het oversluiten, verhogen of wijzigen van uw hypotheek kunt u gebruik maken van de Calcasa Desktop Taxatie®. Een taxateur bepaalt op afstand de woningwaarde. Hierbij maakt hij gebruik van bestaande woningmarktinformatie. En ook van het Calcasa-model dat de woningwaarde berekent met informatie over vergelijkbare verkochte woningen.

In onderstaande gevallen mag u met Calcasa Desktop Taxatie® een hypotheek aanvragen.

  • Het gaat om een bestaande woning of verbouwing hiervan (geen nieuwbouw).
  • De hypotheek is minder dan 90% van de vastgestelde woningwaarde.
  • Calcasa kan de woningwaarde nauwkeurig genoeg bepalen. Dit hangt af van hoe vergelijkbaar uw woning is met de woningen in uw buurt.
  • De woning is uitsluitend bedoeld voor eigen bewoning.
  • Het hypotheekbedrag is lager € 750.000 zonder de overbrugging.

Het taxatierapport kost € 95 
U betaalt alleen als een waardebepaling mogelijk is. Na betaling ontvangt u het rapport via e-mail. Dit kunt u gebruiken voor uw hypotheekaanvraag. Een reguliere taxatie kost al snel € 500 of meer. 
 
Zó vraagt u het online taxatierapport aan 
- Vul het online formulier volledig in. 
- Op basis van uw gegevens bepaalt Calcasa direct of de waardebepaling mogelijk is. 
- U ontvangt direct na betaling (€ 95) het rapport via e-mail. 

Woonfonds Calcasa Desktoptaxatie

Hoeveel is uw woning waard?

In Mijn Leninginzicht ziet u welke woningwaarde bij ons bekend is. U ziet dan meteen in welke risicoklasse uw hypotheek nu zit. Heeft u een taxatierapport nodig? Schakel dan een taxateur in.   Naar Mijn Leninginzicht

Vind uw taxateur