Verduurzamen betalen

Duurzaam wonen doe je zó

 
Een duurzaam huis is altijd een goed idee. Voor het klimaat, meer wooncomfort, een lagere energierekening en voor de waarde van uw huis. Het is natuurlijk fijn als u energiebesparende maatregelen met eigen geld kunt betalen. Maar duurzaam wonen financieren kan ook anders. Vind uw adviseur

Bel ons op 013 461 20 10

 

Bepaal uw plan

Breng de kosten in kaart en denk na over financiering

Doe de duurzaamheidscheck

Ontdek hoe energiezuinig uw (toekomstige) huis is, hoe u het duurzamer kunt maken, wat u bespaart en wat het kost. Scan het huis.

Verduurzamen met subsidie

Neemt u maatregelen om te verduurzamen? Soms is er subsidie voor. Vanuit de overheid of de gemeente. Check de energiesubsidiewijzer.

Regel uw financiering

Wilt u duurzame maatregelen financieren? Dan zijn er misschien wel mogelijkheden om uw huidige hypotheek te verhogen.
 

Hoe financiert u energiebesparende maatregelen?

Kleine energiebesparende maatregelen zijn makkelijker zelf te betalen. Voor een energiezuinige lamp heeft u geen goed gevulde bankrekening nodig. Bij andere energiebesparende maatregelen komen wel meer kosten kijken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om duurzame maatregelen te financieren.

Energiebesparende maatregelen meefinancieren bij de koop
Koopt u een woning en maakt u dit huis duurzamer? Dan mag u tot maximaal 106% van de woningwaarde lenen. Zo heeft u extra ruimte om energiebesparende voorzieningen te betalen. Zonder verduurzaming mag u sinds 2018 niet meer dan 100% van de woningwaarde lenen.

Ook als u al een hypotheek heeft, kunt u uw woning verduurzamen
Heeft u al een hypotheek bij ons? En is uw huis meer waard dan de hypotheek? Dan kunt u mogelijk uw hypotheek verhogen en een bouwdepot afsluiten. Zo komt er geld vrij om uw woning te verduurzamen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn die bij uw financiële situatie passen? Neem dan contact op met uw adviseur.
 
 

Hoe wonen we over 30 jaar?

Kleiner en duurzamer wonen wordt steeds belangrijker
Toekomstverkenner Erik Langerak laat het u in deze video zien.

 

Duurzaam wonen loont

En we kunnen niet wachten

Beter energielabel

Beter energielabel

Verduurzaming is belangrijk, dat weten we allemaal. Maar hoe pakt u dat aan? Wij geven u tips voor elke financiële situatie.

4 tips

daktuin

Een duurzaam huis in 5 stappen

In een duurzaam huis woont u prettiger én bespaart u energie. Maar misschien ziet u op tegen de kosten en het uitzoekwerk. Gelukkig hoeft niet alles tegelijk.

Uw huis verduurzamen in 5 stappen

van het gas af

Aardgas gaat het huis uit

In 2050 moeten alle huizen in Nederland aardgasvrij zijn. Elke huiseigenaar krijgt ermee te maken. Bent u er klaar voor? Bekijk wat het kost en wat het oplevert.

Uw huis zonder gas

 

Een energiezuiniger huis financieren

Aan een duurzamer huis kan een flink prijskaartje hangen. Maar het is de investering vaak wel waard. Bel ons voor een gratis telefonisch oriëntatiegesprek. Dan weet u welke mogelijkheden Woonfonds in huis heeft. Wilt u persoonlijk advies over de beste manier om verduurzaming te betalen? Een adviseur bij u in de buurt helpt u graag verder.
Vind uw adviseur

Bel ons op 013 461 20 10