Een nieuwe rentevastperiode kiezen

Belangrijk keuzemoment

De looptijd van uw hypotheek is opgedeeld in rentevastperiodes. Uw rente wijzigt tijdens die periode niet. Aan het einde van de rentevastperiode kiest u voor een nieuwe periode en de daarbij behorende rente.

Bekijk uw hypotheek
 

Kort of lang?

U kunt de rente vastzetten van 3 maanden tot 30 jaar. Meestal is het zo dat hoe korter de rentevastperiode is, hoe lager het rentetarief. Een lange rentevastperiode geeft langere tijd zekerheid over uw maandlasten. Fijn in een tijd dat de rentes stijgen, Wanneer is een kortere rentevastperiode wel interessant? In een periode met dalende rente. Of bijvoorbeeld als u van plan bent op korte termijn te verhuizen naar een huurwoning.

In 3 stappen geregeld

6 maanden voor het einde van uw rentevastperiode informeren wij u dat uw rentevastperiode bijna afloopt. 3 maanden later ontvangt u een rentevoorstel met een keuzeformulier. U kiest een nieuwe rentevastperiode in 3 stappen.

  1. Log in op Mijn Leninginzicht en bekijk uw renteaanbod. Heeft u geen account? Dan ontvangt u ons aanbod per post. U regelt een account via woonfonds.nl.
  2. Bekijk ons renteaanbod en kies een nieuwe rentevastperiode met bijbehorende rente.
  3. Geef uw keuze aan ons door via Mijn Leninginzicht of stuur het keuzeformulier per post.

U ontvangt een bevestiging van de gekozen rentevastperiode en rente. Deze bevestiging ontvangt u in de 1e week na de ingangsdatum van de nieuwe rente.

U kunt ook overstappen op een kwartaalvariable rente. Of naar een andere hypotheekaanbieder. U hoeft ons dan geen vergoeding te betalen.
Bekijk onze rentevastperiodes.

Even uw huis verduurzamen?

Nu u toch bezig bent met uw hypotheek: denk ook eens na over het verduurzamen van uw huis.

Bespaar energiekosten

Verduurzamen is niet ingewikkeld als u weet waar u moet beginnen. We helpen u verder. Van tips en ervaringsverhalen tot online scan en installatie. Of u het  nu groot aanpakt of klein. U ervaart duurzaam woongemak én bespaart energiekosten.

Start klein met 20% korting

Wilt u een kleine verduurzamende maatregel met grote impact? Denk eens aan slimme ventilatoren die de warme lucht van uw radiator beter verspreiden. Bij Speedcomfort ontvangt u met de code WF2024 20% extra korting op het hele assortiment speedventilatoren.
 

Heeft u een kwartaalvariabele rente?

Een kwartaalvariabele rente verandert elke 3 maanden. Als u een kwartaalvariabele rente heeft, ontvangt u geen voorstel voor een volgende periode van 3 maanden. De rente verandert automatisch. Wilt u uw rente vastzetten voor 1 jaar of langer? Dit regelt u via Mijn Leninginzicht.
 

Lees meer over

Rente wijzigen

Eerder profiteren van een lage rente? Dat kan met rentemiddeling of rente-afkoop.

Lees meer

Extra aflossen

Een extra aflossing brengt uw maandbedrag omlaag. Dat is zo geregeld.

Lees meer

Risico-opslag verlagen

Zit er een opslag in uw hypotheekrente? Dat hoeft niet altijd zo te blijven.

Lees meer