Een nieuwe rentevast-periode kiezen

Belangrijk keuzemoment

De looptijd van uw hypotheek is opgedeeld in rentevast-periodes. Uw rente wijzigt tijdens die periode niet. Aan het einde van de rentevast-periode kiest u voor een nieuwe periode en de daarbij behorende rente.

Bekijk uw hypotheek
 

Kort of lang?

U kunt de rente vastzetten van 3 maanden tot 30 jaar. Meestal is het zo dat hoe korter de rentevast-periode is, hoe lager het rentetarief. Een lange rentevast-periode geeft langere tijd zekerheid over uw maandlasten. Fijn in een tijd dat de rentes stijgen, Wanneer is een kortere rentevast-periode wel interessant? In een periode met dalende rente. Of bijvoorbeeld als u van plan bent op korte termijn te verhuizen naar een huurwoning.

In 3 stappen geregeld

6 maanden voor het einde van uw rentevast-periode informeren wij u dat uw rentevast-periode bijna afloopt. 3 maanden later ontvangt u een rentevoorstel met een keuzeformulier. U kiest een nieuwe rentevast-periode in 3 stappen.

  1. Log in op Mijn Leninginzicht en bekijk uw renteaanbod. Heeft u geen account? Dan ontvangt u ons aanbod per post. U regelt een account via woonfonds.nl.
  2. Bekijk ons renteaanbod en kies een nieuwe rentevast-periode met bijbehorende rente.
  3. Geef uw keuze aan ons door via Mijn Leninginzicht of stuur het keuzeformulier per post.

U ontvangt een bevestiging van de gekozen rentevast-periode en rente. Deze bevestiging ontvangt u in de 1e week na de ingangsdatum van de nieuwe rente.

U kunt ook overstappen op een kwartaalvariable rente. Of naar een andere hypotheekaanbieder. U hoeft ons dan geen vergoeding te betalen.
Bekijk onze rentevast-periodes.

Even uw huis verduurzamen?

Nu u toch bezig bent met uw hypotheek: denk ook eens na over het verduurzamen van uw huis.

Bespaar energiekosten

Verduurzamen is niet ingewikkeld als u weet waar u moet beginnen. We helpen u verder. Van tips en ervaringsverhalen tot online scan en installatie. Of u het  nu groot aanpakt of klein. U ervaart duurzaam woongemak én bespaart energiekosten.

Start klein met 18% korting

Wilt u een kleine verduurzamende maatregel met grote impact? Denk eens aan slimme ventilatoren die de warme lucht van uw radiator beter verspreiden. Bij Speedcomfort ontvangt u met de code WF2023 18% extra korting op het hele assortiment speedventilatoren.
 

Heeft u een kwartaalvariabele rente?

Een kwartaalvariabele rente verandert elke 3 maanden. Als u een kwartaalvariabele rente heeft, ontvangt u geen voorstel voor een volgende periode van 3 maanden. De rente verandert automatisch. Wilt u uw rente vastzetten voor 1 jaar of langer? Dit regelt u via Mijn Leninginzicht.
 

Lees meer over

Rente wijzigen

Eerder profiteren van een lage rente? Dat kan met rentemiddeling of rente-afkoop.

Lees meer

Extra aflossen

Een extra aflossing brengt uw maandbedrag omlaag. Dat is zo geregeld.

Lees meer

Risico-opslag verlagen

Zit er een risico-opslag in uw hypotheekrente? Dat hoeft niet altijd zo te blijven.

Lees meer