Annuïteitenhypotheek

 

Met een annuïteitenhypotheek weet u precies waar u aan toe bent. U betaalt iedere maand bij een gelijkblijvende rente evenveel. En u begint meteen met aflossen. Uw hypotheekschuld neemt daarmee elke maand af. Daarnaast ontvangt u over deze hypotheekvorm hypotheekrenteaftrek. Dat maakt deze hypotheek extra aantrekkelijk.

Wat zijn de kenmerken van een annuïteitenhypotheek?

  • Over deze hypotheekvorm ontvangt u hypotheekrenteaftrek. U moet de lening dan wel gebruiken voor aankoop, verbetering of onderhoud van de eigen woning.
  • U betaalt tot het einde van de rentevast-periode elke maand een vast bedrag.
  • U lost iedere maand meer hypotheekschuld af.
  • Aan het einde van de looptijd heeft u de hele hypotheek afgelost.
  • Uw netto maandlasten nemen toe, omdat u steeds meer aflossing gaat betalen en omdat de hypotheekrenteaftrek steeds minder wordt.
  • In de beginfase lost u nauwelijks af.


Wat betaalt u per maand?

U betaalt tot het einde van de rentevast-periode elke maand een vast bedrag. Een deel van dit bedrag is rente en een deel is aflossing. In het begin betaalt u meer rente en minder aflossing. Loopt de hypotheek langer? Dan betaalt u steeds minder rente en meer aflossing, totdat u de hele schuld heeft afgelost.

U mag de rente aftrekken van de belasting

U kunt alleen de rente die u iedere maand betaalt, aftrekken. Dus niet het deel dat u aflost. In het begin van de lening betaalt u meer rente dan aflossing. Dan kunt u dus meer aftrekken van de belasting. Maar aan het einde van de lening lost u meer af en betaalt u minder rente. Dan kunt u dus minder aftrekken van de belasting.

Vraag advies aan uw adviseur

Bent u benieuwd hoeveel u per maand kwijt bent aan rente en aflossing? Uw hypotheekadviseur rekent het graag voor u uit.

Vind uw adviseur

Vragen over uw hypotheek?

Wij helpen u graag op de manier zoals u dat wilt.

Op de klantenservicepagina vindt u onze contactgegevens en de veel gestelde vragen.

Klantenservice