5 redenen om overwaarde te gebruiken

Algemeen, 11-06-2020

Wilt u iets doen met de overwaarde op uw woning? Bijvoorbeeld lagere maandlasten of extra bestedingsruimte? We hebben wel een paar ideeën voor u om geld uit uw stenen te halen.

Overwaarde benutten

 

Hier kunt u allemaal aan denken

1. Minder maandlasten met een lagere hypotheekrente

Neemt uw hypotheekschuld in verhouding tot de waarde van uw woning af? Dan daalt het risico voor de bank. Is uw huis meer waard geworden? Dan kan soms ook uw risico-opslag omlaag en betaalt u een lagere hypotheekrente. Lees meer over het wijzigen van risico-opslag.

2. Overwaarde gebruiken voor een verbouwing

Woont u prima en heeft u geen verhuisplannen? Ook dan kunt u eventuele overwaarde gebruiken. Misschien is het tijd voor een nieuwe keuken, of een dakkapel op zolder. U kunt met overwaarde een verbouwing financieren uw hypotheek te verhogen. Lees hier meer over het verhogen van uw hypotheek.

3. Uw kind helpen door overwaarde vrij te maken

Voldoende overwaarde geeft u de vrijheid om uw kinderen te helpen zoals u wilt. Geld hiervoor vrijmaken en gebruiken kan door uw huidige hypotheek te verhogen. Ook de Krediethypotheek van Woonfonds is een goede optie om geld uit stenen te halen. Lees meer over deze mogelijkheden.

4. Uw huis verduurzamen

Heeft u zonnepanelen, spouwmuurisolatie of andere energiebesparende maatregelen al eens overwogen? De kosten voor een energiezuinigere woning kunt u met de overwaarde financieren. Lees hier meer over het verhogen van uw hypotheek.

5. Met een verhuurwoning investeren in uw oudedag

De stap naar verhuurder worden is makkelijker dan u misschien denkt. Het kopen van een 2e woning kunt u voor een deel financieren met overwaarde op uw huidige woning, in combinatie met onze Woningverhuur Hypotheek

 

Weten hoe u overwaarde kunt gebruiken?

Bel ons op 013 461 20 10 en maak een afspraak voor een gratis telefonisch oriëntatiegesprek. Dan weet u welke mogelijkheden Woonfonds in huis heeft.

Wilt u persoonlijk advies?

Maak een afspraak met een adviseur bij u in de buurt.
Vind uw adviseur

Meer Extra