Uw hypotheek meenemen bij een verhuizing

De verhuisregeling maakt het mogelijk

Koopt u een ander huis? Dan is het soms gunstig om de rente van uw oude hypotheek mee te verhuizen naar een hypotheek voor uw nieuwe huis. Met de verhuisregeling van Woonfonds kan dit bijna altijd.

  Bekijk uw hypotheek

Vind uw adviseur

Zo werkt de verhuisregeling van Woonfonds

Het kan interessant zijn om uw hypotheek mee te verhuizen. Bijvoorbeeld als u nu een lagere rente hebt dan de rente van een nieuwe hypotheek. Uw hypotheek meenemen is bijna altijd mogelijk. In de hypotheekvoorwaarden leest u welke regels erbij horen. 

Dit zijn de belangrijkste voorwaarden in het kort:

  • De rentevastperiode van het mee te verhuizen leningdeel loopt nog minimaal 1 jaar. We rekenen hierbij vanaf de datum van uw nieuwe hypotheekaanvraag.
  • Uw nieuwe hypotheek passeert binnen 6 maanden na aflossing van de oude hypotheek.
  • U leent maximaal € 1.000.000. Dit maximum geldt voor de nieuw te sluiten hypotheek.
  • Komt u met de nieuwe hypotheek in een andere risicoklasse? Dan passen we de risico-opslag van de totale lening aan.
  • U voldoet aan de regels om een nieuwe hypotheek bij Woonfonds te kunnen afsluiten.

Uw oude hypotheek meeverhuizen

Aflossingsvrije hypotheek of (bank)spaarhypotheek 

Heeft u nu een (bank)spaarhypotheek of een aflossingsvrije hypotheek? U kunt die hypotheek vaak meenemen naar uw nieuwe woning.  

Een aflossingsvrije hypotheek meenemen
Het is vaak mogelijk om een aflossingsvrij leningdeel mee te verhuizen naar een andere woning. U houdt dan het belastingvoordeel van de aflossingsvrije hypotheek. Houd er wel rekening mee dat u maximaal de helft van de woningwaarde aflossingsvrij mag lenen. Heeft u een hogere lening nodig? Dan sluit u voor het andere deel een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek

Een (bank)spaarhypotheek meenemen
Misschien heeft u een spaarhypotheek of een bankspaarhypotheek van Woonfonds. Deze hypotheekvormen bieden we niet meer aan. Maar als u al zo’n hypotheekvorm heeft, kunt u deze meestal wel houden als u verhuist. Vraag uw adviseur naar de mogelijkheden.
 

Goed om te weten

Gaat u verhuizen, maar is uw oude huis nog niet verkocht

Dan kunt u uw lage rente wel alvast meenemen naar uw nieuwe hypotheek. Voor de hypotheek op uw oude huis betaalt u de actuele rente die we gebruiken voor een vergelijkbare lening met een rentevast-periode van 1 jaar vast. We gebruiken de actuele rente op de passeerdatum van de nieuwe lening. Dat doet u totdat uw oude huis verkocht is.

Heeft u een levensverzekering?

Dan kunt u deze levensverzekering ook meenemen naar uw nieuwe hypotheek bij Woonfonds.

Heeft u een Woningverhuur Hypotheek?

Dan kunt u de verhuisregeling van Woonfonds niet gebruiken.

De rente doorgeven aan de kopers van uw woning

Dat kan soms ook. U gebruikt de verhuisregeling dan zelf niet. Geeft u de rente door aan de kopers van uw huis? Dan gelden wel de nieuwste voorwaarden en regels.
 

Uw adviseur vraagt de verhuisregeling aan

Een adviseur kijkt wat u kunt lenen en rekent uit wat uw hypotheek meenemen kost. Dan weet u ook of het voor u een goed idee is om (een deel van) uw hypotheek en de rente mee te nemen.

 

Maak een afspraak voor advies