Bekijk uw hypotheek
Zo werkt de verhuisregeling van Woonfonds
Het kan interessant zijn om uw hypotheek mee te verhuizen. Bijvoorbeeld als u nu een lagere rente hebt dan de rente van een nieuwe hypotheek. Uw hypotheek meenemen is bijna altijd mogelijk. In de hypotheekvoorwaarden leest u welke regels erbij horen.
Dit zijn 3 belangrijke voorwaarden:
- U houdt de ‘meegenomen’ rente tot het einde van de rentevast-periode van de oude hypotheek.
- U kunt de rente meenemen voor hetzelfde (of een lager) bedrag als uw schuld voor het leningdeel. Voor een hoger bedrag betaalt u de actuele rente.
- U heeft het leningdeel dat u wilt meeverhuizen niet of minder dan 6 maanden geleden helemaal afgelost.
Uw oude hypotheek meeverhuizen
Aflossingsvrije hypotheek of (bank)spaarhypotheek
Heeft u nu een (bank)spaarhypotheek of een aflossingsvrije hypotheek? U kunt die hypotheek vaak meenemen naar uw nieuwe woning.
Een aflossingsvrije hypotheek meenemen
Het is vaak mogelijk om een aflossingsvrij leningdeel mee te verhuizen naar een andere woning. U houdt dan het belastingvoordeel van de aflossingsvrije hypotheek. Houd er wel rekening mee dat u maximaal de helft van de woningwaarde aflossingsvrij mag lenen. Heeft u een hogere lening nodig? Dan sluit u voor het andere deel een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek.
Een (bank)spaarhypotheek meenemen
Misschien heeft u een spaarhypotheek of een bankspaarhypotheek van Woonfonds. Deze hypotheekvormen bieden we niet meer aan. Maar als u al zo’n hypotheekvorm heeft, kunt u deze meestal wel houden als u verhuist. Vraag uw adviseur naar de mogelijkheden.