Uw hypotheek meenemen bij een verhuizing

De verhuisregeling maakt het mogelijk

Koopt u een ander huis? Dan is het soms gunstig om de rente van uw oude hypotheek mee te verhuizen naar een hypotheek voor uw nieuwe huis. Met de verhuisregeling van Woonfonds kan dit bijna altijd.

  Bekijk uw hypotheek

Vind uw adviseur

Zo werkt de verhuisregeling van Woonfonds

Het kan interessant zijn om uw hypotheek mee te verhuizen. Bijvoorbeeld als u nu een lagere rente hebt dan de rente van een nieuwe hypotheek. Uw hypotheek meenemen is bijna altijd mogelijk. In de hypotheekvoorwaarden leest u welke regels erbij horen. 

Dit zijn 3 belangrijke voorwaarden:

  • U houdt de ‘meegenomen’ rente tot het einde van de rentevast-periode van de oude hypotheek.
  • U kunt de rente meenemen voor hetzelfde (of een lager) bedrag als uw schuld voor het leningdeel. Voor een hoger bedrag betaalt u de actuele rente.
  • U heeft het leningdeel dat u wilt meeverhuizen niet of minder dan 6 maanden geleden helemaal afgelost.

Uw oude hypotheek meeverhuizen

Aflossingsvrije hypotheek of (bank)spaarhypotheek 

Heeft u nu een (bank)spaarhypotheek of een aflossingsvrije hypotheek? U kunt die hypotheek vaak meenemen naar uw nieuwe woning.  

Een aflossingsvrije hypotheek meenemen
Het is vaak mogelijk om een aflossingsvrij leningdeel mee te verhuizen naar een andere woning. U houdt dan het belastingvoordeel van de aflossingsvrije hypotheek. Houd er wel rekening mee dat u maximaal de helft van de woningwaarde aflossingsvrij mag lenen. Heeft u een hogere lening nodig? Dan sluit u voor het andere deel een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek

Een (bank)spaarhypotheek meenemen
Misschien heeft u een spaarhypotheek of een bankspaarhypotheek van Woonfonds. Deze hypotheekvormen bieden we niet meer aan. Maar als u al zo’n hypotheekvorm heeft, kunt u deze meestal wel houden als u verhuist. Vraag uw adviseur naar de mogelijkheden.
 

Goed om te weten

Gaat u verhuizen, maar is uw oude huis nog niet verkocht

Dan kunt u uw lage rente wel alvast meenemen naar uw nieuwe hypotheek. Voor de hypotheek op uw oude huis betaalt u de actuele rente die we gebruiken voor een vergelijkbare lening met een rentevast-periode van 1 jaar vast. We gebruiken de actuele rente op de passeerdatum van de nieuwe lening. Dat doet u totdat uw oude huis verkocht is.

Heeft u een levensverzekering?

Dan kunt u deze levensverzekering ook meenemen naar uw nieuwe hypotheek bij Woonfonds.

Heeft u een Woningverhuur Hypotheek?

Dan kunt u de verhuisregeling van Woonfonds niet gebruiken.

De rente doorgeven aan de kopers van uw woning

Dat kan soms ook. U gebruikt de verhuisregeling dan zelf niet. Geeft u de rente door aan de kopers van uw huis? Dan gelden wel de nieuwste voorwaarden en regels.
 

Uw adviseur vraagt de verhuisregeling aan

Een adviseur kijkt wat u kunt lenen en rekent uit wat uw hypotheek meenemen kost. Dan weet u ook of het voor u een goed idee is om (een deel van) uw hypotheek en de rente mee te nemen.

 

Maak een afspraak voor advies