Hulp bij betalingsproblemen

We zijn er voor u, ook als het financieel tegenzit

Zit het financieel even tegen? Verwacht u geldproblemen en bent u bang dat u uw hypotheek straks niet meer kunt betalen? Uw baan of uw partner verliezen of ziek worden kan voor veel financiële stress zorgen. Bel ons op 013 461 20 10. Dat kan van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 21.00 uur. Op vrijdag zijn we er tussen 8.00 en 18.00 uur. We kijken graag met u mee naar een oplossing.
Contact met Woonfonds

Mail Hypotheekhulp

Hoe kunnen we u helpen?

Dat kan op verschillende manieren

 • Bel of mail Woonfonds Hypotheekhulp
  Wacht niet te lang. Hoe eerder u om hulp vraagt, hoe beter we u kunnen helpen. Bel of e-mail Hypotheekhulp: 013 461 20 50 of hypotheekhulp@woonfonds.nl. Onze hulp is gratis en u bent tot niets verplicht.

 • Soms kunnen we een betaalafspraak met u maken
  Met een betaalafspraak heeft u wat meer ruimte om de achterstand in te lopen.

 • Tijdelijk minder rente of aflossing betalen
  Met een betaalpauze kunt u uw uitgaven even verlagen. Dat kan een oplossing zijn als u weet dat u de betalingen later weer kunt inhalen.

 • U kunt een gesprek aanvragen met een budgetcoach
  De budgetcoach is onafhankelijk en helpt u om uw financiën op orde te krijgen. Wilt u meer informatie over de budgetcoach? Kijk op budgetcoachgroep.nl

 • Dubbele woonlasten? Tijdelijke verhuur kan een mogelijkheid zijn
  U heeft dubbele woonlasten omdat uw oude woning nog niet is verkocht. Misschien kunt u dan 1 van de woningen verhuren, Hiervoor heeft u een vergunning nodig van uw gemeente en toestemming van ons. Wij kijken graag samen met u wat voor u mogelijk is.

 • Meld u aan bij Woonfonds Doet
  Met Woonfonds Doet helpen we klanten die buiten hun schuld in financiële problemen raken. Lees waar Woonfonds Doet u bij kan helpen.

 • Tips om geldproblemen te voorkomen
  Krijg inzicht in uw inkomsten en uitgaven met Persoonlijk Budgetadvies van Nibud. U ziet waar uw geld blijft en hoe u het doet in vergelijking met anderen. U vindt nog meer tips om beter met geld om te gaan op nibud.nl

 

 

Lager maandbedrag

Soms is het mogelijk om de maandlasten te verlagen, zodat u meer financiële ruimte krijgt. Overleg dit met uw adviseur of neem contact met ons op.

Risico-opslag verlagen

Door de stijgende huizenprijzen kan de risico-opslag in uw rente misschien wel omlaag. Dat betekent een lagere rente en een lager maandbedrag. Lees meer over rente verlagen.

Rente wijzigen

Het kan interessant zijn om tussentijds uw rente aan te passen. Misschien dalen uw maandlasten hierdoor wel. Lees meer over rente wijzigen.

Uw rente vastzetten

Een variabele rente kan stijgen of dalen. Zet u de rente vast? Dan heeft u langer zekerheid over uw maandbedrag. U regelt het in Mijn Leninginzicht.

Trek op tijd aan de bel

Het kan iedereen gebeuren dat het financieel even iets minder gaat. U kunt geldproblemen vaak voorkomen of beperken door op tijd om hulp te vragen. Wacht dus niet te lang, we helpen u graag. Uw adviseur staat ook voor uw klaar.
Bel 013 461 20 50

Vind uw adviseur