Wonen en werken combineren? Geen probleem bij Woonfonds

18-02-2020

Niet iedere ondernemer heeft een eigen bedrijfspand nodig. Heeft u plannen om een huis te kopen met een praktijkruimte of winkelbestemming? Bij Woonfonds zijn er voor zzp’ers volop mogelijkheden met de Zelfstandigen Hypotheek.

Woonkamer met serre

 

Maximaal 40% werkruimte

Voor de hypotheekaanvraag is de verhouding tussen het woon- en werkgedeelte belangrijk. Bij Woonfonds mag de bedrijfsruimte bestaan uit maximaal 40% van de getaxeerde marktwaarde. Koopt u een woning van € 350.000? Dan mag maximaal € 140.000 daarvan voor rekening komen van het werkgedeelte voor uw eigen onderneming. In de gemiddelde woning geeft dit voldoende ruimte voor het inrichten van een behandelruimte, galerie of andere werkplek. Een taxatierapport geeft hier duidelijkheid over.

Woonfonds: dé hypotheek voor ondernemers

Medewerkers in loondienst hebben vaak een overzichtelijk inkomstenpatroon. Ondernemers hebben niet elke maand hetzelfde inkomen, of zijn nog maar kort eigen baas. Voor alle type ondernemers biedt de Woonfonds Zelfstandigen Hypotheek flexibele mogelijkheden: 

  • Overwinst telt mee voor maximale hypotheek
    Overwinst telt tot maximaal 50%mee. We rekenen dan met de gemiddelde overwinst uit de afgelopen 3 jaar, met een maximum van het laatste jaar. . Het is wel een voorwaarde dat u een meerderheidsbelang heeft in de onderneming en de overwinst de afgelopen 3 jaar structureel aanwezig was.
  • Negatief eigen vermogen is bespreekbaar
    Een negatief eigen vermogen hoeft geen showstopper te zijn om de Zelfstandingen Hypotheek af te sluiten. Belangrijk is het jaar waarin er een negatief eigen vermogen op de balans stond. Was dat 3 jaar geleden? En staan de seinen nu op groen? Dan heeft het rendement van toen minder invloed op de leencapaciteit dan een recent negatief eigen vermogen.
  • Een hypotheek voor prille ondernemers
    Onderneemt u pas 1 jaar? Ook dan kunt bij Woonfonds een lening aanvragen voor een woning met werkruimte. Onder voorwaarden telt uw inkomen al vanaf jaar 1 voor 100% mee bij het berekenen van uw maximale hypotheek.

Los van de cijfers luistert Woonfonds graag naar het verhaal achter de hypotheekaanvraag. De motivatie, kennis en de ervaring van een ondernemer speelt ook een rol bij de beoordeling.

Hypotheekadvies nodig?

Ontdek wat er met de Zelfstandigen Hypotheek voor zzp’ers en ondernemers mogelijk is in uw situatie. Plan een oriëntatiegesprek met een onafhankelijk adviseur. Dan weet u precies wat u kunt lenen en waarmee u bij een hypotheekaanvraag rekening moet houden.
Vind uw adviseur

Meer Extra