ZZP- en ondernemershypotheek


hypotheek zelfstandigen

Om uw droomhuis als zelfstandige te kopen

Een ZZP- en ondernemershypotheek is een mooie oplossing als u een woning wilt kopen als zelfstandige. Bent u zelfstandige en heeft u al minimaal 3 jaar een eigen bedrijf? Bij Woonfonds heeft u veel mogelijkheden als zzp'er of ondernemer.
 

Snel zekerheid over wat u kunt lenen

Als ondernemer doet u graag zoveel mogelijk zelf. En wilt u snel zekerheid over wat u kunt lenen. Dit doet u met onze online berekentool speciaal voor zzp'ers en ondernemers. Dan weet u snel waar u aan toe bent. Berekenen

Veel mogelijkheden

Negatief eigen vermogen? Dit betekent niet direct een afwijzing. Ook mag u een deel van de overwinst meenemen. Vraag naar de mogelijkheden bij een adviseur bij u in de buurt.

NHG mogelijk

Als u uw hypotheek met NHG afsluit, mag u bij Woonfonds 100% van het toetsinkomen lenen.

Direct contact met een adviseur


Vraag een oriëntatiegesprek aan en laat u geheel vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van een Zelfstandigen Hypotheek. Wij werken alleen samen met onafhankelijke adviseurs. De adviseur kijkt naar uw persoonlijke situatie en weet zo precies welke hypotheek het beste bij u past.

Bel ons op 013 461 20 10
 

Korter dan 3 jaar zzp? 

U kunt als zelfstandige een hypotheek afsluiten bij Woonfonds met minimaal 3 boekjaren.

Zzp-hypotheek: inkomen bepalen

Het toetsinkomen bepaalt de hoogte van de maximale hypotheek. Bij NHG blijkt het toetsinkomen uit een inkomensverklaring. Deze verklaring kunt u zelf of via de hypotheekadviseur aanvragen bij 4 partijen (Overviewz, Raadhuys, Pentrax, Zakelijk Inkomen).

Het jaarinkomen bij de aanvraag van een zzp-hypotheek zonder NHG wordt berekend door een gemiddelde te nemen van je netto inkomen (winst) uit het bedrijf. Hierbij mag het gemiddelde inkomen niet hoger zijn dan het inkomen van het laatste jaar.

 
wonen en werken

Wonen en werken combineren

Lang niet iedere ondernemer heeft een eigen bedrijfspand. Heeft u plannen om een woning te kopen waar u ook wilt werken? Dat kan. Het kantoor of de werkruimte mag tot 40% van de totaal getaxeerde marktwaarde van het pand zijn.

Lees meer
leaseauto

Woonfonds omarmt leaseauto

Steeds meer zzp’ers kiezen voor een leaseauto. Alleen kan de maximale hypotheek bij het kopen van een huis dan fors lager uitvallen. Woonfonds gaat op een gunstige manier om met de leaseauto en uw maximale leencapaciteit.

Lees meer
bouw

Leen evenveel als in loondienst

U kunt evenveel lenen als iemand in loondienst. U mag uw inkomen voor 100% meetellen bij het bepalen van de maximale hypotheek.

Berekenen

 

Documenten hypotheekgesprek

Hypotheekadvies voor ondernemers vergt meer tijd en specialisme. Zorg dat u deze documenten bij de hand hebt voor een hypotheekgesprek.

  • Uittreksel Kamer van Koophandel
  • Jaarrekeningen (meest recent beschikbaar)
  • Volledige aangiftes
  • Inkomsten Belasting Verklaring Zelfstandigen
checklist
 

Extra informatie voor zzp'ers en ondernemers

Inkomen

Mijn eigen vermogen is negatief. Kom ik dan nog wel in aanmerking voor een hypotheek?

Een negatief eigen vermogen hoeft geen probleem te zijn. Dit betekent niet direct een afwijzing. Is je negatief eigen vermogen goed uit te leggen? Dan zijn er toch mogelijkheden.

Mag loon uit eerder loondienstverband worden meegenomen?

Het inkomen uit een eerder loondienstverband mag niet worden meegenomen. U moet minimaal 3 jaar zelfstandig zijn.
 

Voorwaarden

Ik ben nog maar 14 maanden werkzaam als zelfstandige. Kan ik dan wel een hypotheek bij Woonfonds sluiten?

Nee, u kunt een hypotheek bij Woonfonds krijgen als u minimaal 3 jaar zelfstandig bent.

Kan een ondernemer uit elke branche een hypotheek sluiten bij Woonfonds

Sommige branches zijn helaas niet goed controleerbaar. Vraag je adviseur naar de mogelijkheden voor de branche waarin jij werkzaam bent.

Welke ondernemers kunnen een hypotheek aanvragen bij Woonfonds?

Zzp’ers, zelfstandig ondernemers, freelancers, startende ondernemers en directeur-grootaandeelhouders (DGA).
 

Ik en mijn partner zijn beide zzp’er. Kunnen we een hypotheek aanvragen?

Eén van de belangrijkste factoren voor de maximale hoogte van de hypotheek is het gecombineerde inkomen van u en uw partner. We berekenen op basis van beide inkomens hoeveel u samen aan woonlasten kunt dragen.

Het tweede inkomen telt daarbij volledig mee.