geld lenen kost geld

5 voordelen van woningverhuur

Woningverhuur, 16-07-2020

Slim omgaan met uw spaargeld? Investeren in vastgoed kan een goede besteding zijn. Door de huidige woningmarkt liggen er volop kansen voor verhuurders. Dit en nog 4 voordelen van een huis kopen voor de verhuur.

 

Woningverhuur te huur

 

Een huis kopen om te verhuren

Voordeel 1: Kansen in de huidige woningmarkt
Momenteel is er veel vraag naar huurwoningen. Daardoor is het in deze huidige markt vrij gemakkelijk om een huurder te vinden. En heeft u als huiseigenaar weinig kans op leegstand. Wel zo prettig!

Voordeel 2: Een hoger rendement dan een spaarrekening
Nu de rentes extreem laag zijn, is sparen minder interessant. Investeren in stenen daarentegen wél. Want vastgoed wordt op de lange termijn doorgaans alleen maar méér waard. En ook niet onbelangrijk: het rendement is direct. De huur die u ontvangt, is immers direct bruikbaar. Dit maakt dat de aanschaf van een 2e woning voor verhuur een rendabele keuze kan zijn.

Voordeel 3: Beperkt eigen geld nodig
Een 2e woning is eerder haalbaar dan u denkt. Ook voor particulieren kan een tweede huis een interessante investering zijn. Met de verhuurhypotheek kunt u tot 80% van de waarde in verhuurde staat lenen. Het overige betaalt u met eigen geld. 

Het exacte bedrag aan eigen geld is afhankelijk van de waarde van de woning in verhuurde staat. In de meeste gevallen is deze waarde lager dan de aankoopprijs. Daarbij komen nog de aankoop- en financieringskosten. In veel gevallen kunt al met € 50.000,- eigen geld of overwaarde op uw woning een woning voor de verhuur kopen.

Voordeel 4: Flexibiliteit op de korte en lange termijn
Investeren in vastgoed is meestal een stuk minder gevoelig voor prijsschommelingen dan als u uw geld in aandelen stopt. Wist u dat 60% van de woningwaarde in verhuurde staat aflossingsvrij gefinancierd mag zijn? Met als resultaat dat uw directe rendement hoger is, omdat u hier maandelijks niet op aflost. Met als voordeel dat u daardoor financieel gezien meer flexibel bent. En waarschijnlijk een stuk minder stress heeft dan wanneer u met aandelen bezig bent.

Voordeel 5: Sociaal rendement: een onderkomen voor een familielid
Nederland komt zo’n 40.000 studentenkamers tekort. Als (groot)ouder kunt u uw kind helpen door een woning te kopen. Uw kind en eventuele medehuurders kunnen huur betalen. Met deze huuropbrengsten kunt u weer (een deel van) de hypotheek betalen. Win-win! Ook zijn er slimme constructies te bedenken qua schenken.
 
Beginnergids woonverhuur

Download de Woningverhuur Beginnersgids

Alles wat u moet weten om succesvol en zorgeloos een woning te verhuren. Van het vinden van een geschikte verhuurwoning tot de invloed van het puntenstelsel.