3 manieren om uw maandlasten te verlagen

Algemeen, 19-01-2021

Minder geld uitgeven per maand: wie wil dat nu niet? Als het om uw hypotheeklasten gaat, is dat misschien wel eenvoudiger te regelen dan u denkt.

Man aan tafel met laptop

 

Bespaar met deze 3 tips

1. Extra aflossen of storten

Een extra aflossing verlaagt uw hypotheekschuld én uw maandbedrag. Bij Woonfonds mag u elk jaar 15% van uw oorspronkelijke lening boetevrij aflossen. Bij een hypotheek van onze Comfort Lijn is dat zelfs 20%. Houd wel voldoende buffer aan voor onvoorziene uitgaven. Aflossen kan onverstandig zijn als u een spaarhypotheek heeft. Dan is een extra bedrag storten op de gekoppelde spaarrekening misschien een beter idee.

2. Rente verlagen

Zit er een risico-opslag in uw rente? En steeg uw huis in waarde? Of heeft u al (extra) afgelost? Dan kan de risico-opslag misschien omlaag. Dat betekent een lagere rente en een lager maandbedrag.

Bij een renteverlenging en een extra aflossing passen wij automatisch uw risicoklasse aan. Is de waarde van uw woning gestegen of wilt u tussentijds de risicoklasse aanpassen? Vraag een lagere risicoklasse bij ons aan.

Om de waarde van uw woning aan te tonen, heeft u een recent taxatierapport nodig. Lees hier meer over het taxeren van de woning.

3. Rente middelen

Staat uw rente nog een tijdje vast? Dan is rentemiddeling een optie om uw maandbedrag te verlagen. U kunt dan overstappen op de actuele lagere rente. U betaalt dan maandelijks minder. Maar u moet ook een vergoeding betalen voor de rente-inkomsten die Woonfonds mist doordat u eerder uw rentevast-periode afbreekt. Die vergoeding verwerken we in de nieuwe rente. 
 

Uw adviseur helpt

Weet u niet zeker op welk leningdeel u het beste kunt aflossen? Of wilt u weten welke gevolgen het wijzigen van de rente heeft voor uw persoonlijke situatie? Uw adviseur kijkt graag met u naar een passende oplossing. Vind hier uw adviseur.

Man op bank met laptop

Regel het zelf via Mijn Leninginzicht

Bijvoorbeeld uw rente wijzigen, maar ook extra aflossen regelt u eenvoudig in Mijn Leninginzicht. Gewoon met iDeal.
Mijn Leninginzicht

Meer Extra