Hypotheek en overlijden

We staan voor u klaar

Een dierbare is overleden. Er komt ineens van alles op u af. We wensen u natuurlijk veel sterkte. En we helpen u graag met de dingen die voor uw hypotheek bij Woonfonds moeten gebeuren.

We zijn er voor u

Om de hypotheek te stoppen of aan te passen.

U denkt er misschien liever niet aan. Dat begrijpen we. Toch moet er na een overlijden voor de hypotheek veel geregeld worden. Soms is er een overlijdensrisicoverzekering die (een deel van) de hypotheek aflost. Of u verkoopt het huis. Of juist niet. We helpen u om de hypotheek bij Woonfonds te stoppen of aan te passen. Het belangrijkste is dat u een overlijden aan ons doorgeeft. Bel ons of stuur een e-mail naar info@woonfonds.nl.

Laat ons weten wie er is overleden

Bel ons op 013 461 20 10

We bespreken met u wat er allemaal geregeld moet worden

Online via Mijn Leninginzicht

Geef het overlijden aan ons door in Mijn Leninginzicht.

Wat moet er met de hypotheek gebeuren?

De hypotheek moet veranderen. Als iemand overlijdt, loopt de hypotheek gewoon door. Nabestaanden moeten binnen 6 maanden doorgeven wat er met de hypotheek moet gebeuren. Wat er moet veranderen, verschilt per situatie.

Ontvangen wij een melding van overlijden? Dan nemen we contact met u op en sturen we u een overzicht van documenten die we nodig hebben.

De hypotheek eindigt niet automatisch na een overlijden. Voor het stoppen of voortzetten van de hypotheek nemen wij altijd eerst contact met de erfgenamen op. Weet u nog niet wat u met de hypotheek wilt doen? Neem dan contact op met uw hypotheekadviseur.

Neem contact op met uw adviseur

Het is verstandig om met uw adviseur te bekijken wat er met de hypotheek moet gebeuren. Wacht er niet te lang mee. Dan weet u waar u aan toe bent. En uw adviseur kan u het regelwerk uit handen nemen. 

Samen met de adviseur regelt u de aanvraag om de hypotheek aan te passen. Daarna stuurt de adviseur de aanvraag naar ons op en passen wij de hypotheek aan.

Vind hier een adviseur bij u in de buurt.

Zelf regelen in Mijn Leninginzicht

Geeft u het overlijden door via Mijn Leninginzicht? Dan stellen we een paar vragen zodat u weet welke documenten nodig zijn om de hypotheek te wijzigen. Heeft u die documenten al? Dan kunt u die via uw account aanleveren. 

Regelt u zelf de wijziging van de hypotheek? Zonder advies van een financieel adviseur? Dan vragen we u om een verklaring te ondertekenen. 

 

Informatie verzamelen

Er komt veel op u af. Bij een overlijden vragen organisaties naar allerlei documenten. Zo willen ze voorkomen dat iemand onterecht als overleden wordt geregistreerd. Of dat geld bij verkeerde personen terechtkomt. Er is dus officieel bewijs nodig dat iemand overleden is en wie precies de erfgenamen zijn. Wij en uw adviseur helpen u met uitzoeken. In Mijn Leninginzicht ziet u ook welke documenten nodig zijn de hypotheek aan te passen.

Hier kunt u alvast over nadenken:

Is er een overlijdensrisicoverzekering of een levensverzekering aan de hypotheek gekoppeld?
Dan kan zo’n verzekering geld uitkeren. Bijvoorbeeld om (een deel van) de hypotheek af te lossen. Maar we moeten wel goed controleren wie recht heeft op het geld.

In Mijn Leninginzicht ziet u welke verzekeringen aan de hypotheek bij Woonfonds gekoppeld zijn.

Er zijn verschillende regelingen voor nabestaanden 

Een overlijden kan grote financiële gevolgen hebben. Voor u, uw partner of de kinderen die achterblijven. Nabestaanden kunnen bij overlijden recht hebben op geld. Ze krijgen bijvoorbeeld een uitkering uit de Algemene Nabestaanden wet (ANW). Of misschien is er een nabestaandenpensioen. Kijk in de Geldwijzer Nabestaanden van Nibud waar u en andere nabestaanden recht op hebben.

Wilt u in het huis blijven wonen?
Is uw partner overleden? En wilt u in de woning blijven wonen? Dan kijken we of u de hypotheek kunt betalen. Bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHB) kunt u soms ook een Woonlastenfaciliteit (WLF) krijgen. 
 

Neem gerust contact met ons op

We snappen dat er veel op u afkomt. Ook veel papierwerk wat nodig is om geldzaken goed te regelen. We helpen u graag verder.

Bel 013 461 20 10

Vind uw adviseur