Inkomensverklaring voor ondernemers

 
inkomensverklaring zzp

Bent u ondernemer of zzp’er en wilt u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) aanvragen? Dan heeft u een inkomensverklaring nodig. Hierin staat uw toetsinkomen en aanvullende informatie over de toekomstbestendigheid van uw inkomen.

Inkomensverklaring verplicht voor NHG

Met ingang van 1 januari 2019 is de inkomensverklaring voor ondernemers verplicht voor de aanvraag van een hypotheek met NHG. NHG is een garantie op hypotheken tot 325.000 euro. Met een NHG-hypotheek leent u verantwoord en met korting op uw rente.

Wat is een inkomensverklaring voor ondernemers?

De inkomensverklaring is de werkgeversverklaring van de zelfstandig ondernemer die nodig is voor een hypotheekaanvraag. In de inkomensverklaring is een standaard analyse die het toetsinkomen bepaalt. Er wordt een analyse van de afgelopen 3 jaar gedaan (of korter als de onderneming jonger is). Ook een prognose van de cijfers is een vast onderdeel.

Geen NHG? Geen inkomensverklaring nodig

Voor niet-NHG aanvragen heeft u bij Woonfonds geen inkomensverklaring nodig. Bij Woonfonds kijken we verder dan alleen de cijfers. Onze acceptanten zijn opgeleid om een juiste inschatting te maken waarbij uw hele verhaal meetelt. Uiteraard in nauwe samenwerking met uw adviseur.

Vind uw adviseur
 

Is een inkomensverklaring verplicht bij een zzp hypotheek?

Met de Inkomensverklaring Ondernemer geeft NHG alle ondernemers die langer dan 12 maanden actief zijn toegang tot een hypotheek met NHG. Voor niet-NHG aanvragen is bij Woonfonds geen inkomensverklaring nodig.

Hoe lang is een inkomensverklaring geldig?

Vanaf de dagtekening van de inkomensverklaring is deze bij NHG zes maanden geldig. Zonder NHG kan dit per geldverstrekker verschillen. Binnen deze termijn moet een bindend aanbod worden gedaan.

Inkomensverklaring aanvragen

NHG heeft 4 onafhankelijke, deskundige partijen aangewezen om de inkomensverklaring op te stellen: Overviewz te Barneveld, Pentrax Advies te Nijmegen, Raadhuys Tax Legal Accounting te Den Haag en Zakelijk Inkomen te Nieuwegein.

Inkomensverklaring tarieven

Het opstellen van de inkomensverklaring kost geld. De tarieven voor de aanvraag van een hypotheek hangen af van het type onderneming en de omvang van de onderneming. Vraag vooraf een offerte op.
inkomensverklaring zzp

Zelfstandigen hypotheek

Bij Woonfonds heeft u veel mogelijkheden om als zzp'er of ondernemer een hypotheek af te sluiten. Bent u kort-zelfstandig of heeft u een stijgend inkomen? U kunt gebruik maken van diverse berekenmethoden waarbij bijvoorbeeld het laatste jaar vaker meetelt dan het eerste jaar.

Zelfstandigen Hypotheek
kort zzp

Hypotheek vanaf 1 jaar zzp

Bent u nog maar een jaar zzp’er en wilt u een huis kopen? Woonfonds biedt veel mogelijkheden zoals: minimaal 1 boekjaar (heel kalender jaar niet nodig), mét of zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en inkomen uit vroeger (vast) dienstverband.

Hypotheek vanaf 1 jaar zzp
adviseur vinden

Zzp hypotheek berekenen

Werkt u nog maar kort als zzp-er of bent u een doorgewinterde ondernemer? Bij Woonfonds zijn er veel mogelijkheden. Onze adviseurs geven u snel inzicht in uw mogelijkheden die Woonfonds biedt. Zoals het laatste jaar vaker laten meetellen dan het eerste.

Vind uw adviseur

Laat u adviseren

Woonfonds werkt samen met geselecteerde onafhankelijke adviseurs. Zij weten alles over de Zelfstandigen Hypotheek van Woonfonds. Hier leest u waarom we juist deze adviseurs laten zien.

Vind uw adviseur