Hoeveel eigen geld nodig?

 

hoeveel eigen geld nodig

Wij financieren tot 80% van de waarde van het huis in verhuurde staat. Dit betekent dat u minimaal 20% met eigen geld moet betalen.

Het exacte bedrag is afhankelijk van de waarde van de woning in verhuurde staat. In de meeste gevallen is de waarde van een woning in verhuurde staat lager dan de aankoopprijs. Daarbij komen nog de aankoop- en financieringskosten.

geld lenen kost geld

Waarom 20% eigen geld?

Banken mogen tot 100% van de marktwaarde financieren van woningen voor eigen gebruik. Bij woningen voor de verhuur ligt dit percentage lager, omdat deze woningen meer risico’s met zich mee brengen. Een huurder heeft namelijk huurbescherming en hoeft de woning niet zomaar te verlaten bij verkoop. Dit maakt de woning minder waard. Daarom vragen wij u minimaal 20% eigen geld te gebruiken bij de aankoop.


Advieskosten

Wilt u een woningverhuur hypotheek bij ons afsluiten, dan is een adviseur met ervaring in de verhuurmarkt verplicht. Deze adviseur maakt voor u een maatwerk adviesrapport. U maakt zelf afspraken over de advieskosten. In onze adviseurzoeker vindt u opgeleide adviseurs die voldoen aan alle voorwaarden.

Taxatiekosten

Wij vragen u naar en gespecialiseerde taxateur te gaan. Een taxatie voor een woning in verhuurde staat is anders dan bij een eigen woning. Het puntensysteem en referentiepanden bepalen bijvoorbeeld uw huuropbrengsten. Ook is een gespecialiseerde taxateur bekend met de wet- en regelgeving bij verhuur die per gemeente anders is. Via 'zoek een taxateur' vindt u een gespecialiseerde taxateur.