geld lenen kost geld

Stop uw (spaargeld) in stenen: koop de woning van uw ouders

Woningverhuur, 14-07-2020

Investeren in de woning van uw ouders. Hun hypotheek overnemen en aan hen (terug)verhuren. Het heeft veel voordelen. Voor uw ouders en voor u. Uw ouders krijgen financiële ruimte en u maakt mogelijk meer rendement op uw vermogen.

 

Pensioen inkomen aanvullen

 

Woonfonds maakt het mogelijk

‘Kunnen jullie niet een hypotheek ontwikkelen die het mogelijk maakt om een woning te kopen en die vervolgens te verhuren?’ Die vraag hoorden we bij Woonfonds regelmatig. Begin 2018 hebben we dan ook de Woningverhuur Hypotheek gelanceerd. Het is daarbij toegestaan om een woning te kopen en verhuren aan familieleden. Ideaal voor uw studerende zoon of dochter. Maar heeft u er ook aan gedacht dat dit ook een goede optie kan zijn voor uw ouders?

Ouders kunnen langer in hun huis blijven wonen
Veel mensen willen later in hun eigen woning blijven wonen. Ook de overheid stimuleert ouderen om langer thuis te blijven wonen. Maar hoe pakt u dit aan? Wellicht kunt u uw vader en/of moeder helpen door de woning te kopen. Doordat uw ouders het geld uit de stenen halen, hebben ze meer te besteden. Volop voordelen voor ouder én kind!

Woning voor verhuur is een goed spaaralternatief
Welke voordelen dat zijn? Een woning kopen om te verhuren is onder meer een goed alternatief voor uw spaargeld. De rente is immers vandaag de dag bijzonder laag. Waarom dan niet investeren in een tweede woning? Want wat in stenen zit, gaat er niet zo makkelijk meer uit. Sterker nog, dat wordt meestal op de lange termijn alleen maar meer waard.

Alles goed geregeld
Daarnaast hebben uw ouders het gemak dat zij in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Met als bonus dat in deze constructie met warme hand een deel van de erfenis op papier is geregeld. Let op: hier komt echter wel wat meer bij kijken. Het is dan ook belangrijk dat u zich goed laat adviseren door een financieel adviseur en een notaris.

Gespecialiseerd advies is belangrijk
Klinkt dit u als muziek in de oren? Goed en onafhankelijk advies is bij een hypotheek voor woningverhuur erg belangrijk. Er komt namelijk meer bij kijken dan bij een eigen woning. Woonfonds werkt daarom alleen samen met gespecialiseerde adviseurs die kennis hebben van dit product. 

Wilt u meer informatie over investeren in stenen voor uw ouders? Bel ons gerust op 013 461 20 10. Dat kan van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 21.00 uur. En op vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Wij helpen u graag!
Beginnergids woonverhuur

Download de Woningverhuur Beginnersgids

Alles wat u moet weten om succesvol en zorgeloos een woning te verhuren. Van het vinden van een geschikte verhuurwoning tot de invloed van het puntenstelsel.