geld lenen kost geld

Investeren in een verhuurwoning: 5 tips

Woningverhuur, 03-07-2020

Kijkt u naar andere manieren om meer uit uw spaargeld te halen? Investeren in een woning is een mogelijkheid. Niet om zelf in te wonen, maar om te verhuren. Lees onze 5 tips over investeren in een verhuurwoning.

Meer rendement


 

Geld verdienen met verhuren

1. Koop een woning in een bekende omgeving
Het is slim om te investeren in een huis in Nederland. Het liefst zelfs bij u in de buurt. U krijgt met veel nieuwe informatie te maken, zoals wet- en regelgeving, belastingregels, en misschien een 2e hypotheek. 

Een woning kopen in een bekende omgeving geeft u meer tijd en ruimte om hiermee om te gaan. Ook kunt u voordeel halen bij het vinden van huurders uit uw eigen netwerk. Bovendien weet u in een bekende omgeving zelf het beste welke buurten in trek zijn en is de kans groter dat u in een gewild huurhuis investeert.

2. Koop een kleine woning
Het kopen en aanpassen van een woning is een uitdaging. Het is verstandig om daarom eerst voor een kleine woning te kiezen. De prijzen hiervoor liggen vaak lager. Bovendien is het door de kleinere woonruimte makkelijker om de woning te veranderen naar uw wensen. En is het sneller klaar voor de verhuur. Denk aan een appartement. 

Ook de onderhoudskosten zijn lager voor een kleine woning.  Deze zijn vaak in trek in steden. En ze zijn geschikt voor verschillende huurders. Denk aan een huis kopen voor een studerend kind.

3. Zorg voor een buffer
Investeer niet meteen al uw spaargeld in een woning. Als de woning klaar is voor de verhuur, bent u er nog niet. Eerst moeten er nog huurders in komen. Het kan gebeuren dat u niet meteen de geschikte huurders vindt of dat u na een huurder niet direct een nieuwe vindt. Mocht dat gebeuren, dan moet u deze periode kunnen overbruggen. 

Maar ook wanneer u wél vanaf het begin huurders heeft, zijn er nog kosten. De woning moet worden onderhouden. Daar vallen ook renovaties en verbeteringen onder. Wilt u het meeste rendement uit uw huurwoning halen? Dan is het aan te raden om dit regelmatig te doen. Een goed onderhouden woning is aantrekkelijker voor huurders om te huren en levert daarom meer geld op.

4. Zorg voor een goed huurcontract
Een woning kopen en klaar maken voor de verhuur is een groot gedeelte van het werk. Maar vergeet de laatste details niet. Een contract opstellen is een belangrijke stap in het proces. Meningsverschillen tussen huurder en verhuurder komen vaker voor dan u denkt. In het algemeen is de huurder beter beschermd dan de verhuurder. Download daarom geen standaard huurcontract van het internet, maar ga hier samen met een expert voor zitten. Een investering in een waterdicht contract kan u later kosten besparen bij problemen.

5. Maak een start
Er komt veel kijken bij het kopen van een huis om te verhuren. Daar hoort een goede voorbereiding ook bij. Met het nodige denkwerk. Maar vergeet ook niet in actie te komen. Kijk eens rond in uw vrienden- en familiekring. Misschien kent u iemand die een woning verhuurt die zijn ervaringen kan delen en tips kan geven. U kunt natuurlijk ook altijd een expert om hulp vragen.
 

Benieuwd naar de mogelijkheden van woningverhuur?

Bel ons gerust op 013 461 20 10 als u meer wilt weten over onze Woningverhuur Hypotheek. Wilt u persoonlijk advies over uw investering? Maak een afspraak met een onafhankelijke adviseur.
Beginnergids woonverhuur

In welke regio levert woningverhuur het meest op?

Kijk welke factoren er meespelen bij het bepalen van de beste regio voor het kopen van een verhuurwoning.
Download gratis

Meer extra