Winterwarmte

Algemeen, 11-12-2020

De winter grijs en grauw? Nergens voor nodig. Verschillende bruintinten en zachte stoffen zorgen voor een warm interieur. Interieurstylist Ilse Derks geeft tips & tricks. Het mag allemaal best wat eigenzinniger en rebelser.

Planten

 

Bruin is het nieuwe zwart

Van lichtbeige naar taupe: met bruin kunt u alle kanten op en eindeloos variëren! Mijn tip: combineer warme bruintinten met koel-grijze kleuren. Zo wordt het bruin nóg warmer van kleur. Ook leuk en verrassend: steenrood of aubergine mengen met een bruintint. Voor wie het nét even anders wil.

Kies voor ronde vormen
We gaan steeds meer vrouwelijkheid in het interieur zien, of beter gezegd: ronde vormen. Zoals ronde kussens, ronde bijzettafeltjes, enzovoorts. Perfect voor de donkere maanden, want rond is gelijk zachter, waardoor een ruimte een warmere uitstraling krijgt.

Maak een statement met een eyecatcher
Of u nu voor een grote bank kiest, een XL-lamp of juist een opvallend schilderij: durf in uw huis voor een eyecatcher te kiezen! Dat geeft gelijk een robuust en eigenwijze indruk. Dit kunt u overigens ook bereiken door simpelweg grote planten te groeperen. Is ook dat too much? Ga dan eens voor gouden ornamenten. Die zijn een stuk kleiner, maar vangen wel op subtiele wijze de aandacht.

Als u helemaal trendy wilt zijn, ga dan voor een gouden beeldje of kaarsenstandaard met een leeuw, nijlpaard of een ander exotisch dier.

Andere materialen: stof van ananas of brandnetels
Kussens, kleden en plaids in natuurlijke materialen zijn helemaal van nu. Denk daarbij ook eens aan alternatieve, duurzamere materialen. Zoals stoffen gemaakt van papier, of zelfs – jawel – ananas! En wat te denken van brandnetelstof? Dat materiaal geeft een leuk natuurlijk effect, heel pluizig. En wol natuurlijk. Dat is zelfreinigend, onderhoudsvriendelijk én lekker warm aan de voeten.

Durf ‘rebels’ te zijn
In het 'Nieuwe Nu' zie je veel punkinvloeden. Oftewel: rebellie! Het draait erom dat het allemaal wat eigenzinniger mag. We ons meer mogen afzetten van wat ‘gewenst’ is. Schreeuwerige teksten op grote posters bijvoorbeeld, en het gebruik van ruwe en grove materialen. Of schilder uw vloer in een stevige kleur. Dat geeft een ruimte gelijk een rauwe, urban uitstraling. 

Wat ook helemaal bij deze trend past en ook nog eens milieuvriendelijk is: recycle plastic in uw meubels en decoratie.

Meer Extra