Onbezorgd op vakantie? Houd inbrekers buiten

Nog even en Nederland pakt weer haar koffers voor een welverdiende vakantie. Het risico op inbraak stijgt en extra alertheid is geen overbodige luxe. Verklein de kans dat uw huis doelwit wordt.
inbreker
 
Lichtje aan en deur op slot
Misschien een ‘open deur’, maar laat 's avonds een lichtje aan en trek niet alleen uw voor- of achterdeur achter u dicht. Draai uw deuren ook altijd met de sleutel op slot. Zo komen inbrekers niet binnen door met een pasje tussen de sleuf van uw deur te bewegen of door te hengelen via uw brievenbus.

Verraad uw plannen niet
Zet uw caravan of auto met dakkoffer niet een week lang voor de deur. Dit is een signaal dat u op vakantie gaat. Plaats tijdens uw vakantie een auto op de oprit: die van de buren of misschien uw 2e auto.

Afwassen hoeft niet
Netjes alle kopjes en bordjes afwassen voor de vakantie? Niet doen! Verspreid wat gebruiksvoorwerpen in uw huis, dan lijkt het helemaal niet alsof u kilometers verderop op het strand ligt.

Opruimen helpt
Inbrekers spieken vaak naar binnen. Niet alleen om te kijken of er iemand thuis is, maar ook om te zien wat er te halen valt. Sieraden, tablets, tassen, laptops, geld, fotocamera’s: het zijn niet voor niets de meest gestolen voorwerpen.

Ramen dicht
Ramen worden nog wel eens vergeten. Ze staan open of op een kiertje om de warmte naar buiten te laten. Maar inbreken wordt zo een koud kunstje. Ramen dicht dus!

#lekker #vakantie #doeiNederland
Gaat u op vakantie zodra het weer kan? Deel uw plannen dan niet op Facebook of Twitter. U bent namelijk niet de enige die social media gebruikt. Inbrekers kijken online waar er iets te halen valt: #nietdoendus.
 
Kies voor het politiekeurmerk
Kies het liefst voor deur- en raamsloten met het Politiekeurmerk. Daarmee houdt u inbrekers sneller buiten en uw eigen spullen binnen. Meestal krijgt u daardoor ook korting op uw inboedelverzekering. Dubbele winst!
 
Schakel de buren in 
Gaat u op reis? Laat het uw buren weten. Zij kunnen af en toe hun auto op uw lege oprit parkeren en uw woning in de gaten houden. Ook kan het slim zijn om een buurtwhatsapp te starten. Een goede buur is beter dan een inbreker in huis.