geld lenen kost geld

Een tweede woning kopen om te verhuren: het kan eerder dan u denkt

Woningverhuur, 16-06-2020

Kunnen alleen welgestelden een woning kopen om te verhuren? Nee. Het is al veel eerder mogelijk dan u denkt. En interessant, zeker nu de spaarrente zo laag is. Veel gedoe? Niet als u de risico’s beperkt door slimme keuzes te maken.

Meer rendement
 

Minder eigen geld nodig voor een verhuurwoning

Een verhuurwoning kopen lijkt op het kopen van een eigen woning. Behalve dat u meer moet nadenken over het rendement. Koopt u een pand in de stad, waar huizen populairder én duurder zijn, of juist aan de rand, waar de huuropbrengst iets lager is, maar het rendement misschien hoger? En hoe zit het met de hypotheek? 

Bij Woonfonds financiert u met de verhuurhypotheek tot 80% van de waarde van de woning in verhuurde staat. Bereken het zelf en zoek een adviseur die kennis heeft van de verhuurmarkt en weet wat wel en niet kan in uw persoonlijke situatie.

Verhuren met de juiste begeleiding
Heeft u de geschikte woning gevonden, dan moet u nog een goede huurder vinden. In de huidige markt is dat meestal geen probleem: er is een enorme vraag naar woningen, dus de kans op leegstand is klein. U heeft doorgaans dus snel een huurder gevonden. Daarbij is het wel belangrijk dat u een goed huurcontract heeft opgemaakt. 

U kunt dit, en het innen van de huur, ook uitbesteden aan een makelaar- of beheerkantoor. Zij beschikken altijd over de actuele kennis van de huurmarkt en de regelgeving en kunnen u begeleiden. Zij kunnen met een goede screening de juiste huurder vinden die netjes op tijd betaalt. Dat scheelt tijd en zorgen.

Onderhoud van de verhuurwoning: zelf of uitbesteden?
Sommige mensen zijn ‘angstig’ voor het onderhoud van een verhuurwoning. Dat is niet nodig. Klein onderhoud is sowieso voor de huurder. En het grotere werk? Misschien bent u handig en kunt u zelf klusjes opknappen. Dan komt u ook nog eens bij de woning binnen en kunt u meteen even kijken hoe uw pand erbij staat. 

Liever niet zelf aan het werk? Een beheermaatschappij kan u alles uit handen nemen. Zij staan 24/7 klaar voor u en uw huurder. Zeker bij meerdere verhuurwoningen is het aan te raden om professionele begeleiding in te schakelen (juridische en fiscale ondersteuning, assistentie bij onderhoud en het beschermen tegen leegstand).

Maak slimme keuzes
Voor veel mensen is een 2e woning kopen en verhuren een reële optie geworden om wél rendement uit hun vermogen te halen. Ook voor u? Bekijk of u in aanmerking komt voor de Woningverhuur Hypotheek. Door het beheer uit te besteden en bijvoorbeeld te kiezen voor de juiste locatie, wordt u een stukje ontzorgd. Met slimme keuzes haalt u meer uit uw verhuurde woning.
Tweede woning

Download de Woningverhuur Beginnersgids

Alles wat u moet weten om succesvol en zorgeloos een woning te verhuren. Van het vinden van een geschikte verhuurwoning tot de invloed van het puntenstelsel.