U of uw partner overlijdt

Als u of uw partner overlijdt, is er veel te regelen. En u of uw familie moeten het verlies ook nog eens verwerken. Wij begrijpen dat er veel op u af komt. Daarom helpen we u zo veel mogelijk.

​U of uw partner overlijdt

Wat moet er gebeuren?

U moet er niet aan denken: u of uw partner overlijdt. Dat betekent dat uw nabestaanden of u veel dingen moeten regelen. En daarnaast moet iedereen het verlies verwerken. Wij begrijpen dat er veel op u af komt. Daarom helpen we u zo veel mogelijk.

Let op:
Lees alle stappen goed door. Zo weet u precies waar u moet denken.

 • Dan kunnen wij de zaken voor u gaan regelen.
  U kunt een overlijden doorgeven tijdens kantooruren aan onze klantenservice op telefoonnummer 013 461 20 10.

  Online doorgeven kan natuurlijk ook. Vult u dan het online-contactformulier op de klantenservicepagina in.

 • Bij een overlijden moet u de hypotheek altijd veranderen. Uw adviseur helpt u hier graag bij. Samen met uw adviseur maakt u de aanvraag om de hypotheek te veranderen compleet. Daarna stuurt de adviseur de aanvraag naar ons op.

  Heeft u nog geen adviseur?
  Vind hier een adviseur bij u in de buurt .

 • We begrijpen dat het veel werk is om alle informatie bij elkaar te zoeken. Maar het is echt nodig om u goed te helpen. En om uw hypotheek te veranderen. U leest hieronder welke informatie wij nodig hebben.

  • Heeft u een overlijdensrisicoverzekering? En is de verzekerde overleden? Dan keert de verzekering uit. Hiermee kunt u een deel van de hypotheek aflossen.
  • Aan sommige hypotheken is al een levensverzekering gekoppeld. Bijvoorbeeld aan een spaarhypotheek. Overlijdt u of uw partner? Dan betaalt u een deel of de hele hypotheek met de uitkering van deze verzekering. Uw hypotheeklasten worden hierdoor lager.
  • Nabestaanden kunnen recht hebben op geld. U krijgt bijvoorbeeld een uitkering uit de Algemene nabestaanden wet (ANW). Of misschien had uw partner een nabestaandenpensioen.
  • We kijken of u de hypotheek kunt blijven betalen. Heeft u een baan? Blijft dat inkomen gelijk? Of wordt het lager, omdat u minder wilt gaan werken?
  • Heeft u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? En overlijdt uw partner? Dan kunt u soms een woonlastenfaciliteit krijgen (zie www.nhg.nl). Zodat u in uw woning kunt blijven. Bel ons gerust voor meer informatie. Dat kan op 013 461 20 10.

  Heeft u alle informatie op een rij?
  Dan kunt u het beste advies krijgen. Zorg daarom dat u al deze informatie meeneemt naar uw adviseur.

 • Hebben wij alle informatie gekregen?
  Dan gaan we meteen voor u aan de slag om uw hypotheek aan te passen. Dat duurt ongeveer 4 weken. Via uw adviseur hoort u hoe we de hypotheek aanpassen.

  We zetten de hypotheek op uw naam
  We halen de naam van uw overleden partner van de hypotheek. Alleen uw naam staat er dan op. U ontvangt een Uniform Hypotheekoverzicht. Daarop staan de nieuwe gegevens van uw hypotheek.

Contact