Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten

  De ORV van Woonfonds: een gerust gevoel

  Wilt u financiële zekerheid voor uw nabestaanden? Met de overlijdensrisicoverzekering (ORV) van Woonfonds regelt u het goed.  

  • Leeftijdsafhankelijke premie
  • Flexibel
  • Dagelijks opzegbaar
  Els
  • Kenmerken

   Leeftijdsafhankelijke premie

   De Woonfonds ORV heeft een leeftijdsafhankelijke maandpremie en is hierdoor flexibel. U betaalt voor het risico dat u die maand verzekert. 

   Wij vertellen bij de start van de verzekering welke premie u in welke maand betaalt. Stoppen met de verzekering kan dagelijks. En hebt u al betaald voor de rest van de maand? Dan betalen we dat terug. Met de Woonfonds ORV betaalt u nooit teveel.

   Flexibel te gebruiken

   De overlijdensrisicoverzekering (ORV) van Woonfonds kan gekoppeld worden aan uw hypotheek (verpand). Maar is ook geschikt om andere kosten die bij overlijden doorlopen op te vangen. Zoals kosten voor kinderopvang, huurkosten, maandelijkse lasten. Zo wordt het inkomensverlies na overlijden (gedeeltelijk) opgevangen. 


   Verzekeringskaart button
   Bekijk het Informatiedocument over het verzekeringsproduct

   Bijna iedereen wordt geaccepteerd

   Voor deze verzekering beoordelen wij de medische gegevens van de verzekerde. De verzekerde vult altijd online een gezondheidsverklaring in. Wij beoordelen de gegevens snel en goed. Wij vragen niet naar ziekten in de familie en erfelijke aanleg. Wij verzekeren ook mensen met een chronische ziekte. We maakten een brochure met uitleg over hoe de medische beoordeling werkt.

   Hoe werkt een medische beoordeling

   Gratis voorlopige dekking bij ongeval

   Soms is het nodig dat er al dekking is voordat de verzekering start. Bijvoorbeeld als de verzekerde nog niet medisch geaccepteerd is. Of omdat een hypotheek al snel start. Bij de Woonfonds ORV krijgt u daarom 3 maanden gratis een voorlopige dekking. De uitkering uit de voorlopige dekking is nooit meer dan € 300.000,-.

   Lees hier meer over de voorwaarden

   Productkenmerken Woonfonds ORV

   • eenmalige uitkering van een vooraf afgesproken bedrag
   • keuze uit een gelijkblijvend of dalend verzekerd bedrag
   • de hoogte van uw premie hangt af van uw leeftijd en het bedrag dat in die maand verzekerd is 
   • premiegarantie (wij mogen de premie niet aanpassen)
   Soorten ORV

   • stopt uiterlijk als de verzekerde 75 jaar wordt
   • u kunt de verzekering elke dag stoppen. U krijgt de premie terug van de rest van de maand
   • Als de verzekering is gekoppeld aan uw hypotheek, is toestemming van uw hypotheekverstrekker nodig. 
  • Waarom?

   Zekerheid voor nabestaanden

   De uitkering van uw ORV zorgt ervoor dat uw nabestaanden eenmalig een bedrag ontvangen.

   Als aanvulling op uw nabestaandenpensioen. Of voor het opvangen van studiekosten. Of voor het opvangen van kosten die na uw overlijden doorlopen. Met de Woonfonds Overlijdensrisicoverzekering biedt u financiële zekerheid  voor uw nabestaanden. Een geruststellende gedachte.

   Een overlijdensrisicoverzekering is een tijdelijke verzekering
   Overlijdt u nadat de verzekering is gestopt? Dan krijgen uw nabestaanden geen bedrag. U spaart dus niet met deze verzekering.

   De verzekering is geen uitvaartverzekering
   Daarnaast vangt de verzekering geen inkomensverlies op bij arbeidsongeschiktheid en ontslag. Wilt u deze risico's verzekeren? Ga dan naar uw adviseur.

   Wat is verzekerd en wat niet?

   Onderstaand noemen we de belangrijkste gevallen. Soms keren we ook minder uit dan het verzekerd bedrag. Meer hierover staat in de voorwaarden.

   • Wat is verzekerd?

    • Een uitkering van een bedrag als de verzekerde overlijdt vóór de einddatum. Het verzekerde bedrag bepaalt u zelf. U bepaalt ook zelf aan wie wij moeten uitkeren.
    • Ook als u een gevaarlijk beroep heeft of aan een gevaarlijke sport doet.
    • Als de verzekerde kort na het invullen van de gezondheidsverklaring overlijdt door een ongeval. En de verzekering nog niet is gestart. Dat noemen we een voorlopige dekking.
   • Wat is niet verzekerd?

    Wij keren niet uit als:

    • De verzekerde overlijdt na een poging tot zelfdoding als dit gebeurt binnen 2 jaar na het afsluiten van de verzekering.
    • Als u of de verzekerde ons verkeerde of misleidende informatie gaf. Bijvoorbeeld als de verzekerde ons niet alles vertelde over zijn of haar gezondheid.
    • Als de verzekerde in een buitenlands leger dient.
    • Als de verzekerde terroristische handelingen uitvoert.
    • Als de verzekerde in een land is waarvoor een negatief reisadvies geldt.
   Verzekeringskaart button
   Bekijk het Informatiedocument over het verzekeringsproduct

   Zekerheid voor uw woning

   Overlijdensrisicoverzekeringen worden vaak afgesloten om de hypotheekschuld af te dekken. Als u overlijdt, dan heeft uw hypotheekverstrekker de zekerheid dat uw hypotheek (gedeeltelijk) wordt afbetaald. Niet alleen geeft dit zekerheid voor uw hypotheekverstrekker, ook uw partner kan dan in uw huis blijven wonen.

   Soms is een ORV verplicht
   Wilt u een hypotheek die hoger is dan 80% van de marktwaarde van de huis? Dan bent u verplicht om een ORV af te sluiten. Ook hiervoor kunt u de Woonfonds ORV regelen.


   5formulier
   Lees hier de uitgebreide voorwaarden

   ORV bij inkomenstekort

   Heeft u wel eens nagedacht hoe uw gezin er financieel voor staat als u of uw partner wegvalt? Kan uw gezin nog rondkomen? Wat kan uw gezin niet meer doen?

   Vaak is er bij de hypotheek wel iets geregeld. Maar is dat genoeg om het gemis van het inkomen op te vangen. Of misschien huurt u wel en is het goed een stil te staan bij de vraag of de huur na uw overlijden nog wel betaald kan worden.

   Al met een klein verzekerd bedrag kunt u uw gezin toch een heel eind op weg helpen. Wij helpen u een inschatting te maken hoeveel inkomsten u zou moeten opvangen.

   berekenen
   Maak hier een inschatting
  • Aanvragen

   Stap 1: Adviesgesprek

   Uw adviseur bespreekt met u wat de financiële gevolgen kunnen zijn van overlijden. Belangrijk daarbij is dat u de hypotheeklasten kunt blijven betalen, een aanvulling heeft voor uw nabestaandenpensioen en studie- of andere kosten betaalbaar zijn. 

   Woonfonds heeft een flexibele overlijdensrisicoverzekering. U kunt de verzekering helemaal aanpassen naar uw persoonlijke situatie. De adviseur bekijkt samen met u wat het beste bij u past. En hoeveel premie u dan betaalt.

   advies
   Zoek uw adviseur

   Stap 2: Offerte aanvragen en bespreken

   Nadat uw wensen zijn besproken en u akkoord bent met de offerte, stuurt uw adviseur de aanvraag in. De verzekerde moet dan een gezondheidsverklaring invullen. De medische gegevens beoordelen we. Om te bepalen of we de verzekering kunnen aanbieden. En tegen welke premie. Want de premies in de offerte zijn altijd onder voorbehoud.  

   Stap 3: Gezondheidsverklaring invullen

   De verzekerde moet voor de ORV een gezondheidsverklaring invullen. Soms is er een medische keuring nodig. Bijvoorbeeld bij een hoog verzekerd bedrag. Geeft de informatie uit de gezondheidsverklaring ons nog geen goed beeld? Dan vragen we om meer gegevens. Of vragen om een medisch onderzoek.

   Online gezondheidsverklaring
   Wij werken met een online gezondheidsverklaring. Om in te loggen sturen wij de verzekerde 2 sms’jes. Het invullen van de gezondheidsverklaring duurt gemiddeld 10 minuten. Omdat we om medische gegevens vragen is het handig dat de verzekerde de gegevens bij de hand heeft. Zoals de naam- en adresgegevens van de huisarts of behandelend artsen.

   Stap 4: Wij sturen uw polis op

   In de meeste gevallen hebben we geen extra informatie nodig. En geeft de gezondheidsverklaring ons voldoende informatie om de verzekering te laten starten. We sturen de polis zo snel mogelijk op. Ook uw adviseur krijgt een polis.

  • Belasting

   Wanneer betaalt u belasting?

   Soms betalen u of uw nabestaanden belasting over het bedrag dat zij krijgen uit de Overlijdensrisicoverzekering.

   Laat u goed informeren over de belastingregels die voor u gelden
   De belastingregels die voor u gelden zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Wij geven u alleen een algemeen beeld van de regels. U bent zelf verantwoordelijk om uit te zoeken welke belastingregels precies voor u gelden.

   Ga voor meer informatie naar belastingdienst.nl. Of vraag informatie of advies aan een belastingadviseur, financieel adviseur of een notaris.

   Inkomstenbelasting

   U betaalt tijdens de looptijd van de verzekering geen inkomstenbelasting over de Overlijdensrisicoverzekering. U kunt de premie niet aftrekken voor de inkomstenbelasting.

   Geen inkomstenbelasting over de uitkering
   Als de verzekerde overlijdt, betalen wij het verzekerd bedrag uit. Wij betalen dit uit aan de begunstigde(n) die op de polis staan. De begunstigden hoeven over dit bedrag geen inkomstenbelasting te betalen.

   Erfbelasting

   Het bedrag dat wij uitkeren aan begunstigden telt mee om te bepalen of en hoeveel erfbelasting zij moeten betalen.

   De persoonlijke situatie van uw begunstigden bepaalt hoeveel erfbelasting zij betalen
   Nabestaanden betalen alleen erfbelasting als het bedrag dat zij totaal krijgen hoger is dan de vrijstelling. De Belastingdienst bepaalt de vrijstellingen, bijvoorbeeld:

   • Vrijstelling van € 643.194,- (2018) voor gehuwden en geregistreerde partners.
   • Vrijstelling van € 20.371,- (2018) voor kinderen en kleinkinderen.

   U vindt meer informatie over de vrijstellingen op www.belastingdienst.nl.

   Let op: op 1 januari 2018 is het huwelijksvermogensrecht veranderd

   • Voor huwelijken/geregistreerde partnerschappen gesloten na 1 januari geldt automatisch een 'beperkte gemeenschap van goederen'. Dat betekent dat het vermogen dat de partners tijdens het huwelijk/geregistreerd partnerschap opbouwen, gemeenschappelijk eigendom wordt. Bezittingen en schulden van vóór het huwelijk/geregistreerd partnerschap vallen niet in de gezamenlijke boedel.
   • Deze verandering kan gevolgen hebben voor de erfbelasting van uw overlijdensverzekering. 
  • Uw ORV wijzigen

   Vraag uw adviseur om advies

   Heeft u een Woonfonds ORV en verandert er iets in uw situatie? Dan kan dat invloed hebben op uw verzekering. Neem contact op met uw adviseur om uw verzekering aan te passen. Samen met uw adviseur vindt u de beste oplossing voor uw situatie.

   Sommige veranderingen kunt u zelf doorgeven
   Sommige veranderingen kunt u zelf doorgeven aan Woonfonds zoals een wijziging in uw rookgedrag doorgeven of het veranderen van de begunstiging.

   Mailen mag niet, uploaden wel

   Gebruik daarom onze beveiligde upload-tool. Zo bent u er zeker van dat uw gegevens veilig bij ons aankomen. 

   ORV documenten uploaden
  • Meer ORV Informatie

  • Contact

   Vragen over uw medische beoordeling?

   De Medische Dienst is op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 18.00 uur. Bel naar  013 462 30 12 of stuur een mail naar gezondheid@woonfonds.nl.

   Wij doen ons best u zo goed mogelijk te helpen
   Wij horen graag van u als u ontevreden bent over de medische beoordeling. Of als u een klacht hebt.

   Overlijden doorgeven

   Heeft u een Woonfonds Overlijdensrisicoverzekering en heeft u het verdrietige nieuws dat de verzekerde is overleden? U kunt dit 24 uur per dag, 7 dagen per week doorgeven. Onze medewerker nabestaandenzorg neemt daarna contact op om u te helpen. U kunt ook doorgeven wanneer u gebeld wilt worden.

   Ook kunt u tijdens kantooruren bellen om een overlijden door te geven. Belt u dan met 013 461 20 26. 

   Heeft u een Woonfonds-hypotheek?
   Belt u dan met 013 461 20 10.

  Contact