Extra storten bij een (bank)spaarhypotheek

Sneller aflossen en maandlasten verlagen

Heeft u een hypotheek met een spaarrekening of een spaarverzekering? Dan kunt u extra geld storten. Zo spaart u sneller het eindbedrag bij elkaar of uw maandlasten dalen. Maar let op: extra storten heeft ook nadelen. Bel ons als u extra wilt storten. We vertellen graag hoe het werkt.

Zo werkt extra storten

Extra storten is iets anders dan extra aflossen. Bij extra aflossen betaalt u uw hypotheek eerder terug. Bij extra storten of bijstorten stort u extra geld op de spaarrekening of in de spaarverzekering die bij uw hypotheek hoort. Uw spaarpremie of spaarinleg gaat zo omlaag, of de looptijd wordt korter. Over het bedrag dat u extra stort, krijgt u dezelfde rente als van uw (bank)spaarhypotheek. Dit kan met de rente op uw spaargeld aantrekkelijk zijn. En het is ook nog eens belastingvrij.

Stort niet zomaar een bedrag

Achterhaal eerst of u een extra bedrag kunt storten op de spaarrekening of in de spaarverzekering van uw hypotheek. Aan extra storten zijn belastingregels verbonden.. Bel ons eerst even op 013 – 461 20 10. Dan vertellen we wat mogelijk is en hoe u dit kunt doen. Neem voor persoonlijk advies over uw situatie contact op met uw adviseur.

Goed om te weten

Uw mag niet onbeperkt geld storten

Een extra bedrag storten op de spaarrekening of in de spaarverzekering van uw spaarhypotheek mag. Maar dat kan niet onbeperkt. Dit is verbonden aan regels. Lees meer hierover op de website van de Belastingdienst.

Uw spaargeld zit vast

U stort extra geld op een geblokkeerde spaarrekening of in een spaarverzekering die bij de hypotheek hoort. U kunt dit geld niet tussentijds opnemen en vrij besteden. Stort dus alleen spaargeld dat u echt niet nodig heeft.

Laat ons weten waarom u extra wilt storten

Wilt u de maandelijkse premie of inleg verlagen? Of wilt u de premie of inleg gelijk laten en de hypotheek eerder aflossen? Het is belangrijk om dit aan ons door te geven.

Is extra storten of extra aflossen voordeliger voor u?

U kunt wel aflossen op een spaarhypotheek of een bankspaarhypotheek, maar dat is vaak niet voordelig. Met een extra aflossing betaalt u natuurlijk wel minder hypotheekrente. Maar tegelijkertijd heeft u minder belastingvoordeel, omdat u minder rente kunt aftrekken.
 

Lees ook

Aflossen is soms beter

Extra storten is bij een spaarhypotheek niet altijd voordelig. Bespreek met uw adviseur wat voor u de beste keuze is.

Soms checken we iets

We vragen soms waar het geld voor een extra storting vandaag komt. Lees waarom we dat doen en wat we vragen.

Hypotheekvorm wijzigen

U kunt de manier waarop u uw hypotheek terugbetaalt veranderen. Bijvoorbeeld omdat u nu niet aflost en dat wel wilt doen. Lees meer over de mogelijkheden.

Woonfonds informeert, uw adviseur adviseert

Er zijn nogal wat regels rondom extra storten. Het is dan ook belangrijk dat u de gevolgen kent. Uw adviseur helpt graag. Om een extra storting te regelen, belt u met ons.
Bel 013 461 20 10

Vind uw adviseur