Levenhypotheek

De Woonfonds Levenhypotheek is een aflossingsvrije lening met een levensverzekering. Gedurende de looptijd van de hypotheek betaalt u elke maand rente over het totale geleende bedrag. Gedurende de looptijd lost u niets af van de schuld, maar wel betaalt u iedere maand het premiebedrag van uw levensverzekering. De levensverzekering heeft tot doel de lening aan het einde van de looptijd af te lossen.


Uw premie voor de levensverzekering wordt iedere maand belegd. Daarmee bouwt u een bedrag op. Met dit eindbedrag kunt u straks de hypotheek aflossen. Het eindbedrag kan hoger of lager zijn dan het totaal bedrag van de hypotheek. Dat hangt af van het resultaat van de beleggingen. U kunt een restschuld overhouden. Houdt u daar rekening mee. Tijdens de looptijd lost u niets af.

Let op!

Het eindkapitaal van de Hybride hypotheek is niet gegarandeerd. Controleer daarom regelmatig of u genoeg opbouwt in uw polis. Gebruik hiervoor het overzicht dat u jaarlijks ontvangt. Vraag eventueel advies aan uw financieel adviseur.

Wat zijn de kenmerken van de Levenhypotheek?

  • Als u de hypotheek / koopovereenkomst voor 1-1-2013 heeft afgesloten profiteert u van maximale renteaftrek. Heeft u de hypotheek vanaf 1-1-2013 afgesloten dan ontvangt u geen hypotheekrenteaftrek.
  • U kunt een bestaande levensverzekeringspolis inbrengen.
  • Aan het einde van de looptijd lost u, als er voldoende is opgebouwd in uw polis, in 1 keer de hypotheek af.
  • Het is een beleggingshypotheek, het eindbedrag kan lager zijn dan verwacht.
  • Als het gerealiseerde rendement hoog is, spaart u meer geld bij elkaar dan uw hypotheekschuld.
  • U betaalt een vast maandbedrag.

Kies zelf uw levensverzekering

U bepaalt zelf welke levensverzekering u aan uw hypotheek koppelt. Dit hoeft geen verzekering van Woonfonds te zijn. Heeft u al een levensverzekering? Dan kunt u deze meestal gewoon inbrengen in uw Woonfonds Levenhypotheek.

Combineer de hypotheek met een andere hypotheek

De levenhypotheek kunt u combineren met een andere hypotheekvorm zoals een aflossingsvrije of spaarhypotheek. Zo kunt u uw hypotheek goed afstemmen op uw persoonlijke behoeften.

Let op!

Het eindkapitaal van de Levenhypotheek is niet gegarandeerd. Controleer daarom regelmatig of u genoeg opbouwt in uw polis. Gebruik hiervoor het overzicht dat u jaarlijks ontvangt. Vraag eventueel advies aan uw financieel adviseur.

Vraag advies aan uw adviseur

Bent u benieuwd hoeveel u per maand kwijt bent aan rente en aflossing? Uw hypotheekadviseur rekent het graag voor u uit.

Vraag de financiële bijsluiter aan bij uw verzekeraar

U koppelt uw levensverzekering aan uw hypotheek. U kiest uw levensverzekering zelf. Daarom kunnen wij u geen financiële bijsluiter voor deze hypotheek geven.

Vind uw adviseur

Vragen over uw hypotheek?

Wij helpen u graag op de manier zoals u dat wilt.

Op de klantenservicepagina vindt u onze contactgegevens en de veel gestelde vragen.

Klantenservice