Hybride hypotheek

Woonfonds is gestopt met het aanbieden van de hybride hypotheek. Deze informatie is voor klanten die al een hybride hypotheek hebben.

De Hybride hypotheek van Woonfonds is een lening in combinatie met een hybride verzekering van Avéro Achmea. Via de hybride verzekering kunt u sparen en beleggen voor de aflossing van de lening. Daarnaast keert de hybride verzekering een bedrag uit als u overlijdt. Hybride verzekeringen zijn er onder de naam: Mens & Leven Verzekering, Spaar & Invest Verzekering en Meer Keuze Plan.

U betaalt rente en premie

Tijdens de looptijd lost u niets af. Wel betaalt u elke maand rente over het totale geleende bedrag. Ook betaalt u premie voor de hybride verzekering. U bouwt met de hybride verzekering een bedrag op voor aflossing van de lening. Dat doet u door te beleggen in de aangeboden beleggingsfondsen en/of door te sparen in het Spaarhypotheek Rentefonds.

Het eindbedrag van de hybride verzekering is onzeker

Het eindbedrag van de hybride verzekering kan hoger of lager zijn dan het bedrag van de lening. Dat hangt af van het resultaat van de hybride verzekering. U kunt een restschuld overhouden. Houdt u daar rekening mee.

Wat zijn de kenmerken van de Hybride hypotheek?

 • U bepaalt zelf de verdeling van de premie over de aangeboden beleggingsfondsen en het Spaarhypotheek Rentefonds.
 • Deze verdeling kunt u tijdens de looptijd ook veranderen. Kijk hiervoor in de voorwaarden van uw verzekering.
 • Aan het einde van de looptijd gebruikt u het eindbedrag van de hybride verzekering voor aflossing.
 • Het eindbedrag kan lager of hoger zijn dan verwacht.
 • Het verwachte eindbedrag in het Spaarhypotheek Rentefonds mag niet hoger worden dan het bedrag dat nodig is om de lening af te lossen.
 • Voor de Hybride hypotheek geldt de rente voor 'overige aflosvormen' plus een renteopslag van 0,2%. Bekijk hier de actuele rente.
 • De rente over het geld in het Spaarhypotheek Rentefonds is gelijk aan de rente die u betaalt voor de lening.
 • Als de rente verandert, kan ook uw premie voor de hybride verzekering veranderen.
 • Als u overlijdt voor de lening is afgelost, krijgt u een uitkering. Het bedrag van de uitkering heeft u afgesproken bij het afsluiten van de hybride verzekering.
 • Als u voor het eind van de looptijd een deel van de Hybride hypotheek aflost, kan uw premie lager worden. Wilt u liever de premie gelijk houden zodat u de Hybride hypotheek eerder helemaal kunt aflossen? Neem dan even contact met ons op.
 • Als u sneller wilt sparen, kunt u onder bepaalde voorwaarden extra premie storten. Uw maandpremie gaat dan omlaag. Wilt u liever de premie gelijk houden zodat u de Hybride hypotheek eerder helemaal kunt aflossen? Neem dan even contact met ons op.
 • U mag altijd extra premie storten in de beleggingsfondsen. Extra premie storten in het Spaarhypotheek Rentefonds mag onbeperkt aan het eind van elke rentevast-periode. Op andere momenten mag u per kalenderjaar maximaal 20% bij de Pluslijn of 15% bij de voordeellijn van het geleende bedrag extra premie storten. Lost u in hetzelfde jaar ook een deel van de Hybride hypotheek af? Dan trekken we de extra premiestorting af van de boetevrije ruimte.
Vind uw adviseur

Vragen over uw hypotheek?

Wij helpen u graag op de manier zoals u dat wilt.

Op de klantenservicepagina vindt u onze contactgegevens en de veel gestelde vragen.

Klantenservice