Huizengekte: hoe profiteert u hiervan?

Algemeen, 24-02-2022

De gemiddelde huizenprijs is sky-high. En door het tekort aan woningen blijven de prijzen stijgen. Zonder verhuisplannen heeft u hier weinig last van. Misschien kunt u als woningeigenaar zelfs wel van profiteren van de huizengekte.

Vrouw met telefoon en laptop

 

Profiteren van hoge huizenprijzen

In februari 2022 schoten de huizenprijzen in heel Nederland met gemiddeld 20,2% omhoog. Kopers betaalden in 2021 gemiddeld € 387.000 voor een huis. Dat is € 52.000 meer dan 2020 (bron: CBS).

De grote vraag naar woningen is gunstig voor de vraagprijs als u uw woning verkoopt. Aan de andere kant betaalt u ook meer voor een nieuwe koopwoning. Zonder te verhuizen kunt u misschien ook profiteren van de gestegen huizenprijzen.

Lagere hypotheekrente

Woonfonds loopt minder risico als de waarde van uw woning stijgt. Dit komt omdat uw hypotheekschuld lager is in verhouding tot de woningwaarde. Uw hypotheek kan dan in een lagere risicoklasse terechtkomen. Het voordeel is mogelijk een lagere hypotheekrente. U regelt de lagere risicoklasse via Mijn Leninginzicht.

Verbouwen met overwaarde

Is uw keuken nodig aan vernieuwing toe of is het tijd voor zonnepanelen? Heeft u voldoende overwaarde op uw woning, dan kunt u uw hypotheek verhogen. Op onze website leest u meer over verbouwen door overwaarde.

Rente wijzigen door rentemiddeling of rente-afkoop

De hypotheekrente is nog steeds laag. Loopt uw hypotheek al langer en betaalt u nog een hogere rente? Misschien is het wijzigen van de rente wel gunstig voor u. Houd wel rekening met een eenmalige vergoeding die u betaalt wanneer u de rente wijzigt.

 
Mijn Lening overzicht

U regelt veel via Mijn Leninginzicht

Met de flexibele voorwaarden bij Woonfonds kunt u tijdens de looptijd uw hypotheek aanpassen. Veel regelt u via uw persoonlijke pagina in Mijn Leninginzicht. Vaak is het verstandig om de wijziging te bespreken met uw adviseur.